Ελλαδα

Γερμανικό Ινστιτούτο: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση

Από την ομάδα «Full Face Queer – Άναρχο "Maria B"»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Ζημιές στο Γερμανικό Ινστιτούτο - Τοποθέτησαν γκαζάκια
Θεσσαλονίκη: Ζημιές στο Γερμανικό Ινστιτούτο - Τοποθέτησαν γκαζάκια © YouTube

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με γκαζάκια κατά του Γερμανικού Ινστιτούτου Γκαίτε στη Θεσσαλονίκη από την ομάδα «Full Face Queer – Άναρχο "Maria B"».

Η ομάδα «Full Face Queer – Άναρχο "Maria B"» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε στη Θεσσαλονίκη, με ανακοίνωσή της σε γνωστό site του αντιεξουαστικού χώρου.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση, τα μέλη καταφέρονται κατά της Γερμανίας, τονίζοντας πως «το Ινστιτούτο Γκαίτε είναι μια κρατική δομή του γερμανικού εθνικισμού-ιμπεριαλισμού. Πίσω από το πολιτιστικό προσωπείο κρύβονται μαζικά εγκλήματα κατά της Γης, της ζωικότητας, της ανθρωπότητας, της μη ανδρικότητας και της μη ευρωπαϊκότητας». Οι δράστες εξηγούν πως επέλεξαν να βάλουν «φωτιά στη βιβλιοθήκη επειδή ήταν το πιο ευάλωτο σημείο του κτιρίου».

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίθεση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημιές η είσοδος του κτιρίου.

Ένας από τους κατοίκους της περιοχής έσπευσε στο σημείο με μία μάνικα, ενώ στο σημείο έφτασαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσβησαν τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ