Ελλαδα

Εστίαση: Άνοιξε η πλατφόρμα - Ξεπερνούν τις 2.000 οι αιτήσεις

Τι ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εστίαση
Εστίαση © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η εστίαση ενισχύεται στην πράξη, με την πλατφόρμα να ανοίγει και τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 2.000, όπως ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερη απήχηση έχει το πρόγραμμα ενίσχυσης στην εστίαση. Η πλατφόρμα άνοιξε την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, το πρωί, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τη φαρμακευτική κάνναβη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν για την εστίαση έχει ανάψει το «πράσινο» φως στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης.

Ο υπουργός ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι από τις 10.00 το πρωί που άνοιξε η σχετική πλατφόρμα και μέχρι τη 13.00 το μεσημέρι είχαν υποβληθεί περισσότερες από 2.000 αιτήσεις. Και σημείωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν υποβάλλουν απλά αίτησή αλλά και τα σχετικά έγγραφα. Ρυθμός κατάθεσης που -όπως είπε- ο υπουργός είναι «πολύ ικανοποιητικός» και εκτίμησε πως και αυτό το πρόγραμμα θα πάει πολύ καλά.

Αδ. Γεωργιάδης για εστίαση: Σήμερα είναι πολύ σημαντική ημέρα για τον κλάδο

Εν τω μεταξύ, σε συνάντηση που είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης νωρίτερα έκανε λόγο για «πολύ σημαντική ημέρα για τον κλάδο της εστίασης», καθώς άνοιξε η πλατφόρμα για την έκτακτη επιχορήγηση των επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), Γιώργο Καββαθά, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Νέο ωράριο στην εστίαση - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τον κλάδο της εστίασης καθώς ξεκίνησε η πλατφόρμα για την έκτακτη επιχορήγηση μέσω ΕΣΠΑ του 7% του τζίρου του 2019 για όσες επιχειρήσεις πληρούν τα κριτήρια επανεκκίνησης κι είναι η ημέρα που ξεκινά το νέο ωράριο.

» Από τις 10.45 πηγαίνουμε στις 12.15 το βράδυ για τα καταστήματα εστίασης. Ένα ωράριο πολύ πιο ευέλικτο και βιώσιμο για τον κλάδο της εστίασης».

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός κι εγώ προσπαθούμε όσο μπορούμε περισσότερο να βοηθήσουμε έναν κλάδο που χτυπήθηκε πάρα πολύ από την καραντίνα και που αποτελεί από τους πιο ζωτικούς παράγοντες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

» Θα συνεχίσουμε με μέτρα στήριξης και για το επόμενο διάστημα, βαθμιαίως μειούμενα προφανώς, όσο η αγορά παίρνει μπρος, αλλά θέλω να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους ότι θα είμαστε στο πλάι τους μέχρι την τελευταία στιγμή που θα έχει τελειώσει όχι μόνον η πανδημία αλλά και οι οικονομικές συνέπειες της».

Γιώργος Καββαθάς: Μεγάλη ενίσχυση στην εστίαση

Από τη μεριά του ο Γ. Καββαθάς σημείωσε: «Συζητήσαμε σήμερα με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Σταμπουλίδη τα θέματα της εστίασης. Είναι η ημέρα που ξεκινά η πλατφόρμα για το κεφάλαιο επανεκκίνησης».

Και εκτίμησε: «Είναι πραγματικά μια μεγάλη ενίσχυση του κλάδου από την πλευρά της Πολιτείας και με προσωπική παρέμβαση του ίδιου του υπουργού για αυτό το μέτρο. Βεβαίως συζητήσαμε και τα υπόλοιπα μέτρα εν όψει και του ανοίγματος των υπολοίπων τμημάτων της εστίασης.

» Πιστεύω ότι ο υπουργός κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε πραγματικά να επανέλθουμε σε κανονικότητα το συντομότερο δυνατό».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ