Ελλαδα

Πρόεδρος Φαρμακοποιών: «Όχι» self test στα σούπερ μάρκετ

ΕΟΦ: Τα self test θα διανέμονται αποκλειστικά από φαρμακεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Self test
Self test © EUROKINISSI /ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πρόεδρος Φαρμακοποιών, Απόστολος Βαλτάς: «Όχι» στη διάθεση self test από τα σούπερ μάρκετ.

Αντίθετοι δηλώνουν οι φαρμακοποιοί στο ενδεχόμενο να διατίθενται τα self test και από τα σουπερ μάρκετ, διαμηνύοντας ότι η συμφωνία με την κυβέρνηση στο θέμα πρέπει να τηρηθεί. «Δεν θεωρώ ότι μπορεί να πέρασε από το μυαλό τους ότι θα έδιναν τα self test σε εμάς και ταυτόχρονα και στα σουπερ μάρκετ», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς.

«Έχουμε διαβεβαιώσεις από τους αρμοδίους υπουργούς ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει», πρόσθεσε. 

«Συμφωνήσαμε με την κυβέρνηση να διατεθούν τα τεστ από εμάς. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την συμφωνία μας», τόνισε ο κ. Βαλτάς, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η προμήθεια των self test να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να διευκολύνει τη διάθεσή τους στους πολίτες. 

«Τα φαρμακεία είναι το μόνο δίκτυο που μπορεί να ανταποκριθεί στη διάθεση των σελφ τεστ», ανέφερε. 

ΕΟΦ: Self test μόνο στα φαρμακεία 

Πάντως ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή του ότι μόνα από τα φαρμακεία θα διανέμονται προς το κοινό τα self test. «H διάθεση των τεστ covid-19 (rapid, self test) προς το κοινό για αυτοδιάγνωση επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία», αναφέρει ο ΕΟΦ.

Η συγκεκριμένη απόρριψη από τον ΕΟΦ έρχεται εν μέσω χθεσινών σεναρίων ότι υπήρχαν κυβερνητικοί σχεδιασμοί για διάθεση των self test και από τα σούπερ μάρκετ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που μετέφερε η εφημερίδα «Τα Νέα», η κυβέρνηση είχε στα πλάνα της ένα σχέδιο για την διάθεση των τεστ και από τα σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι τα self test, διατίθενται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, προσωπικό σχολείων, αλλά και εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.