Ελλαδα

Πειραιάς: Προστίθενται 4 νέες γερανογέφυρες φορτοεκφόρτωσης

Πού θα τοποθετηθούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιμάνι Πειραιά
Λιμάνι Πειραιά © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ

Άλλες τέσσερις νέες γερανογέφυρες φορτοεκφόρτωσης πλοίων Super Post Panamax θα προστεθούν στο λιμάνι του Πειραιά από τον προσεχή Ιούλιο.

Ακόμα τέσσερις νέες γερανογέφυρες φορτοεκφόρτωσης πλοίων Super Post Panamax θα καταφθάσουν τον Ιούλιο του 2021 στο λιμάνι του Πειραιά. Οι συγκεκριμένες γερανογέφυρες θα μπορούν να εξυπηρετήσουν mega container πλοία 20.000 TEU. 

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, με τις νέες γερανογέφυρες, στόχος της διοίκησης του λιμανιού του Πειραιά είναι όχι μόνο η αύξηση του όγκου διαχείρισης των εμπορευματοκιβωτίων αλλά και η ταχύτητα διακίνησής τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως μία από τις νέες γερανογέφυρες αναμένεται να τοποθετεί στον Προβλήτα Ι του ΟΛΠ και άλλες τρείς στον προβλήτα ΙΙ ανατολικά. Ο προβλήτας Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων διαθέτει επτά νέες γερανογέφυρες (Τέσσερις Super Post Panamax και 3 Panamax).

Έτσι, ο προβλήτας ΙΙ θα διαθέτει από τις νέες γερανογέφυρες 8 μεγάλες εκ των οποίων οι τρείς καινούργιες θα τοποθετηθούν στα ανατολικά και θα εξυπηρετούν λόγω βυθίσματος του λιμανιού πλοία μέχρι 10.000 TEU.

Ο ΟΛΠ υπέγραψε νέα σύμβαση για την προμήθεια πέντε (5) Γερανογεφυρών Στοιβασίας (E-RTG), που θα εγκατασταθούν στον Προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων. Σημειώνεται ότι τα νέα ηλεκτρικά E-RTG είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον σε σχέση με τα συμβατικά και η χρήση τους θα βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του λιμένος Πειραιά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ