Ελλαδα

Ανοιξε το MYCAR: Άρση ακινησίας - Βήμα βήμα η διαδικασία

Πληρωμή με τον μήνα στα τέλη κυκλοφορίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΡΧΕΙΟ - ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η πλατφόρμα myCar άνοιξε, δίνοντας τη δυνατότητα για άρση ακινησίας αυτοκινήτου και πληρωμή με τον μήνα στα τέλη κυκλοφορίας.

Τη δυνατότητα να προβούν σε άρση ακινησίας οχήματος έχουν οι ιδιοκτήτες, καθώς άνοιξε η πλατφόρμα myCar.

Με αυτήν την πλατφόρμα οι ιδιοκτήτες μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, επιλέγοντας το χρονικό διάστημα που επιθυμούν να θέσουν σε κυκλοφορία το όχημά τους.

Σημειώνεται ότι η άρση ακινησίας γίνεται μόνο με την ύπαρξη ενεργού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος. Η ΑΑΔΕ, σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, θα εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα και θα μπλοκάρει την άρση της ακινησίας.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία από το Υπουργείο Οικονομικών για το πώς ανακτώνται οι πινακίδες των οχημάτων.

 

Άρση ακινησίας οχήματος - Πώς γίνεται - Οι δύο προϋποθέσεις 

Για την ψηφιακή άρση ακινησίας, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, μπαίνουν με τους κωδικούς TAXISnet στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, επιλέγουν το όχημα που είναι σε ακινησία και πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που επιθυμούν, χωρίς πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, για την άρση της ακινησίας ενός οχήματος, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, απαιτείται:

  1.  Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η άρση ακινησίας, ή των αναλογικών/μηνιαίων τελών κυκλοφορίας που αναλογούν στο χρονικό διάστημα άρσης ακινησίας .  
  2. Η ύπαρξη ενεργού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος.

Σε περίπτωση που δεν είναι πληρωμένα τα τέλη, επιλέγεται «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας». Στη συνέχεια, ο κάτοχος του οχήματος επιλέγει αν θέλει να κσταβάλει ετήσια ή αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, οπότε για:

  • Ετήσια, δημιουργείται το σχετικό ειδοποιητήριο, με τον κωδικό πληρωμής.
  • Αναλογικά, θα πρέπει να επιλεγεί το πλήθος των μηνών για τους οποίους ο κάτοχος του οχήματος επιθυμεί να καταβάλει τα τέλη.

Ο έλεγχος ενεργού ασφαλιστηρίου συμβολαίου, διενεργείται μέσω web service με την ένωση ασφαλιστικών εταιρειών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ