Ελλαδα

Θέατρα: Ανοίγουν 28 Μαΐου - Για παραστάσεις σε ανοικτούς χώρους

Τα 3 μέτρα λειτουργίας - Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ξεκινούν οι θεατρικές παραστάσεις μόνο σε ανοικτούς χώρους από τις 28 Μαΐου 2021
Το θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ξεκινούν οι θεατρικές παραστάσεις μόνο σε ανοικτούς χώρους από τις 28 Μαΐου 2021 © EUROKINISSI

Ανοίγουν τα θέατρα στις 28 Μαΐου 2021, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, με την απόφαση να αφορά τις παραστάσεις που παρουσιάζονται μόνο σε ανοικτούς χώρους.

Δεκτή έγινε τελικά από τους λοιμωξιολόγους η πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού να ανοίξουν τα θέατρα μέσα στον Μάιο.

Στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε τα νέα μέτρα και το τι ανοίγει πότε, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων ότι τα θέατρα ανοίγουν και πάλι στις 28 Μαΐου 2021.

Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία εντάσσεται στο σχέδιο για τη σταδιακή άρση του lockdown και την επανεκκίνηση δραστηριοτήτων την ώρα που η επιχείρηση «Ελευθερία» σημειώνει νέο ρεκόρ εμβολιασμών και έσπασε το φράγμα των 4.000.000 εμβολιασμών στην Ελλάδα, προβλέπει τα ακόλουθα 3 μέτρα για την επαναλειτουργία των θεάτρων:

  1. Το άνοιγμα αφορά μόνο τα θεατρικά έργα που παρουσιάζονται σε ανοικτούς χώρους
  2. Επιτρέπονται μόνο καθήμενοι.
  3. Η πληρότητα ορίζεται στο 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία, προκειμένου να υπάρχουν αποστάσεις για τη μείωση των πιθανοτήτων διασποράς του ιού στο κοινό.

«Τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους επανεκκινούν στις 28 Μαΐου» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Και πρόσθεσε: «Αφορά μόνο καθήμενους, όχι ορθίους, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% και συγκεκριμένη ταξιθεσία».

Σημειώνεται ότι η πιθανότητα αύξησης της πληρότητας στο 75% για τα θέατρα (όπως ισχύει για τα θερινά σινεμά) θα επανεξεταστεί σε συνάρτηση με τη συνεχιζόμενη διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού.

(Από 14.30 και μετά...)

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

 

Επανεκκίνηση στον Πολιτισμό - Τι άλλο ανοίγει εκτός από τα θέατρα - Οι ανακοινώσεις για θερινά σινεμά και μουσεία

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο «οδικός χάρτης» για την επανεκκίνηση στον Πολιτισμό, εκτός από τα θέατρα, έχει ως εξής:

  1. Μουσεία: Ανοίγουν στις 14 Μαΐου βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.

  2. Ωδεία: Λειτουργούν και πάλι στις 17 Μαΐου με αναλογία 1:1 (ένας μαθητής, ένας δάσκαλος)

  3. Θερινά σινεμά: Ανοίγουν στις 21 Μαΐου για κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους. Η πληρότητα στο 75%.

Τι εισηγήθηκαν οι επιδημιολόγοι για τα θέατρα

Νωρίτερα, το «πράσινο φως» για να λειτουργήσουν και πάλι θέατρα, μουσεία και θερινά σινεμά μέσα στον Μάΐο, άναψαν οι ειδικοί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που συνεδρίασαν.

Ειδικότερα, η εισήγηση των ειδικών ήταν να ανοίξουν πρώτα τα μουσεία στις 14 Μαΐου, μαζί δηλαδή με το άνοιγμα του Τουρισμού που συνοδεύεται από την κατάργηση της απαγόρευσης στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Μια εβδομάδα μετά, στις 21 Μαΐου σειρά παίρνουν οι θερινοί κινηματογράφοι, ενώ από τις 28 Μαΐου εισηγήθηκαν την επανεκκίνηση μουσικών και θεατρικών παραστάσεων σε ανοιχτά θέατρα.

Ανοίγουν τα θέατρα - Τι ισχύει με τη μάσκα

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας για τα θέατρα που ανοίγουν στις 28 Μαΐου 2021, δεν έκανε κάποια αναφορά στη μάσκα.

Υπενθυμίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους, επομένως το συγκεκριμένο μέτρο προστασίας κατά της διασποράς του ιού ισχύει και για τα θέατρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ