Ελλαδα

Οδηγός λεωφορείου σήκωσε μετανάστη από τη θέση του (βίντεο)

Δείτε τις εικόνες - Τι υποστήριξε ο οδηγός σε νέες του δηλώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οδηγός λεωφορείου προστάζει μετανάστη να σηκωθεί από τη θέση του
Οδηγός λεωφορείου προστάζει μετανάστη να σηκωθεί από τη θέση του © YouTube

Το βίντεο με τον οδηγό αστικού λεωφορείου που προστάζει με άγριο τόνο μετανάστη να σηκωθεί από τη θέση του για να κάτσει άλλος επιβάτης.

Τον γύρο των social media κάνει το βίντεο με τον οδηγό λεωφορείου και τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε μετανάστης.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο οδηγός έχει πλησιάσει τον μετανάστη που κάθεται σε μια από τις θέσεις στο λεωφορείο. Τον προστάζει με άγριο τόνο να σηκωθεί και να δώσει τη θέση του σε γυναίκα επιβάτη.

«Σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, γιατί εδώ κουμάντο κάνω εγώ» ακούγεται να λέει ο οδηγός. Το επεισόδιο φαίνεται να ξεκίνησε όταν η επιβάτης ζήτησε από τον μετανάστη να της παραχωρήσει τη θέση του. Εκείνος αρνήθηκε και η επιβάτης κάλεσε τον οδηγό να παρέμβει.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγραφεί στο βίντεο, όταν τελικά ο μετανάστης σηκώνεται και η επιβάτης πηγαίνει να καθίσει στη θέση του, ακούγεται να λέει με αποδοκιμασία: «Σιχαίνομαι να κάτσω».

Άγριος τσακωμός μεταξύ οδηγού λεωφορείου και αλλοδαπού επιβάτη για μια θέση

Σε ποια γραμμή συνέβη το επεισόδιο με τον οδηγό λεωφορείου και τον μετανάστη

Όπως μετέδωσε το Sputnik, το περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (6/5) στη γραμμή Α11 στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συγκεκριμένες εικόνες από το βίντεο με τον οδηγό λεωφορείου και τον τσακωμό για μια θέση στο όχημα, έχουν προκαλέσει «τσουνάμι» σχολίων στα social media.

Τι δηλώνει ο οδηγός λεωφορείου για το επεισόδιο με τον μετανάστη και τη θέση

Μιλώντας στο Live News ο οδηγός λεωφορείου έδωσε τη δική του εκδοχή για τα όσα εκτυλίχθηκαν.

«Εκεί που οδηγούσα ήρθε μια κυρία ηλικιωμένη, η οποία μου 'πε ότι έχει κάνει εγχείρηση στη μέση και πρέπει να κάτσει, και ότι ζήτησε από κάποιον κύριο να κάτσει στη δίπλα θέση που είχε κενή και δεν την άφηνε.

» Ο κύριος καθότανε σε μια διπλή θέση και η μία ήταν κενή. Ούτε απαρχάιντ, ούτε τέτοια. Δηλαδή αν ήταν ρατσιστικό και φασιστικό το θέμα και αυτά, εμείς το 70% των επιβατών μας είναι αλλοδαποί» εξήγησε ο οδηγός του αστικού λεωφορείου.

«Έχει γίνει με εγκύους… Εδώ μιλάμε για έλλειψη σεβασμού, εδώ μιλάμε για σεβασμό. Θα έπρεπε να πει "ναι, να σηκωθώ να κάτσετε εσείς, γιατί εσείς έχετε πρόβλημα". Δεν γίνεται δηλαδή να κάθεται ο 35χρονος και να μένει η 70χρονη όρθια» ανέφερε ακόμη.

Και κατέληξε: «Καλώς ή κακώς εγώ έχω την ευθύνη και του λεωφορείου και των επιβατών. Δεν την έχει κάποιος άλλος. Δηλαδή αν η κυρία αυτή που είχε πρόβλημα με τη μέση και μου 'κανε τη δύο φορές τη σύσταση ότι δεν μπορεί να κάτσει αν γινόταν κάτι και πάταγα εγώ ένα φρένο και χτύπαγε, εγώ θα ήμουν υπεύθυνος».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ