Ελλαδα

Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών - Τι αποφάσισαν οι ειδικοί

Ποιους μαθητές αφορά η εισήγηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Οι ειδικοί προτείνουν το άνοιγμά τους τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021
Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Οι ειδικοί προτείνουν το άνοιγμά τους τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 © Pixabay

Να ανοίξουν τα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών τη Δευτέρα 10 Μαΐου για τους μαθητές που δίνουν πτυχίο ή δίπλωμα πιστοποίησης γλωσσομάθειας, αποφάσισαν οι ειδικοί.

Θετικοί στο να ανοίξουν τα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών τάχτηκαν την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 οι ειδικοί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Όπως έγινε γνωστό, εισηγούνται τα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών να ανοίξουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 -ημέρα που ανοίγουν επίσης οι υπόλοιπες δομές στην Εκπαίδευση (Γυμνάσια και Δημοτικά).

Υπενθυμίζεται ότι στη δημοσιότητα έχουν δοθεί τα μέτρα με τα οποία θα γίνει η επιστροφή στις τάξεις από τις 10 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί προτείνουν το άνοιγμα των φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών με εκπαίδευση διά ζώσης να γίνει μόνο για όσους μαθητές δίνουν εξετάσεις για κάποιο πτυχίο ή δίπλωμα πιστοποίησης γλωσσομάθειας.

Σημειώνεται ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα (10/5), όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Φροντιστήρια: Ανοίγουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 για τους μαθητές της Γ' Λυκείου

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι ειδικοί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισαν να ανοίξουν τα φροντιστήρια για την Γ' Λυκείου τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, καθώς οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 πλησιάζουν.

Όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, οι Πανελλήνιες θα ξεκινήσουν για τα Γενικά Λύκεια στις 14 Ιουνίου 2021, ενώ την επόμενη ημέρα, στις 15 Ιουνίου 2021 θα ξεκινήσουν για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Λιανεμπόριο - Πότε καταργείται το click away και το click inside

Οι ειδικοί προτείνουν επίσης την κατάργηση του click away και του click inside στο Λιανεμπόριο από τις 15 Μαΐου για τα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών, αλλάζοντας και το όριο ατόμων στο εσωτερικό των επιχειρήσεων αυτών: ένας πελάτης ανά 50 τ.μ. (από 1 άτομο/100 τ.μ. που ισχύει σήμερα).

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία ανοίγουν οι διαπεριφερειακές - υπερτοπικές μετακινήσεις από νομό σε νομό, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ