- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άνοδος θερμοκρασίας: Πού καταγράφηκαν σήμερα οι υψηλότερες τιμές
Ο καιρός αύριο, Μεγάλο Σάββατο
Καιρός Μεγάλης Παρασκευής: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν οι μέγιστες τιμές σήμερα, 30 Απριλίου 2021.
Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021, η θερμοκρασία παρουσίασε άνοδο κατά 4-5°C στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε σχέση με την Μ. Πέμπτη 29/04.
Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίας όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.
Οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται στην Κρήτη όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 35.4°C στο Νότιο Ηράκλειο. Σε αρκετές παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου η θερμοκρασία ήταν έως και 10°C χαμηλότερη από τις αντίστοιχες ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τη θάλασσα, καθώς η επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας κυμαίνεται μεταξύ 16 και 17°C.
Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται το Μ. Σάββατο 01/05 και την Κυριακή του Πάσχα 02/05, ενώ, όπως σημειώνει το Meteo είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ.
Ο καιρός αύριο, Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου
Νεφώσεις και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται το Μέγα Σάββατο 1 Μαΐου 2021. Ασθενείς άνεμοι και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.
Σύμφωνα με το Meteo, σε όλη τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που τοπικά κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Η ορατότητα στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές και στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.
Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 11 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 14 έως 29, στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα από 14 έως 33, στην Πελοπόννησο από 13 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 30, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 33 και στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 13 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αγκάθι» παραμένει η διάνοιξη της Πόντου,
Πρόσφατα είχε διευθύνει και την αναμέτρηση της Καλαμάτας με τον Ηρακλή
Ο 89χρονος περιέγραφε χρόνια ταλαιπωρίας με το ΙΚΑ και προειδοποιούσε για εκδικητική ενέργεια
Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»
Κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο - Το παιδί απομακρύνθηκε με εισαγγελική εντολή
«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις εκτιμήσεις μας» ανέφερε ο σεισμολόγος
«Από Δευτέρα επιστροφή στην Άνοιξη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια
Ιατρικό ανακοινωθέν Ερυθρού Σταυρού - Χωρίς σοβαρά ευρήματα οι τραυματισμοί των πέντε ασθενών
Ένταση μετά το μακελειό Νοεμβρίου - Καταγγελία για απειλές σε 9χρονο παιδί από τη χήρα θύματος
Μέσα στο όχημα βρισκόταν μια γυναίκα με το παιδί της
Καθηγήτρια φέρεται να πρόβαλλε θρίλερ σε μαθητές, προκαλώντας τους φόβο και αντίδραση των γονέων
Η πιθανή μεταφορά της αργίας δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για πέντε συνεχόμενες ημέρες ανάπαυσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οδηγήθηκε νωρίτερα ενώπιον του ανακριτή του Ναυτοδικείου Πειραιά
Ποια δρομολόγια θα υποκατασταθούν από λεωφορεία την Πέμπτη 30/4
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.