Ελλαδα

Αρκουμανέας: Το 95% όσων είναι σε ΜΕΘ δεν έχουν κάνει το εμβόλιο

«Το να πάμε να εμβολιαστούμε, αν έχουμε τη δυνατότητα, πρέπει να το κάνουμε αύριο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο κορωνοϊού
Εμβόλιο κορωνοϊού © EPA

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν όταν μπορέσουν.

Τους πολίτες κάλεσε να εμβολιαστούν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας με νέες του δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό. Συγκεκριμένα, ο κ. Αρκουμανέας έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν τονίζοντας πως «το 95% των ανθρώπων που βρίσκονται σε ΜΕΘ και αυτών που χάνουν τη ζωή τους δεν έχει εμβολιαστεί».

«Το να πάμε να εμβολιαστούμε, αν έχουμε τη δυνατότητα, πρέπει να το κάνουμε αύριο. Εξετάζονται πλάνα για την "απελευθέρωση" όσων έχουν εμβολιαστεί», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε για την πορεία της πανδημίας:

«Είναι η τρίτη εβδομάδα που πέφτουν τα κρούσματα, έχει πέσει η θετικότητα, ενώ μετά από 9 εβδομάδες είχαμε μείωση και στους θανάτους. Βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας, έχουμε αυξημένα κρούσματα, το σύστημα υγείας πιέζεται, αλλά βλέπουμε και τα αισιόδοξα στοιχεία όπως είναι τα εμβόλια που αυξάνονται και μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν φτάσει τα 5 εκατομμύρια».

Ως προς την απελευθέρωση των δραστηριοτήτων που έγινε στο Ισραήλ, υπογράμμισε ότι «αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών», ενώ αναφέρθηκε στις οδηγίες που έδωσε το αμερικανικό CDC για τους πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και θα μπορούν να βγάλουν τις μάσκες.

«Μέσα στο καλοκαίρι νομίζω θα έχουμε αρκετά καλύτερη εικόνα και από το φθινόπωρο, ανάλογα με τις παραδόσεις, θα έχουμε το τείχος ανοσίας που απαιτεί πάνω από το 70% του κόσμου» δήλωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, διαβεβαιώνοντας πως «η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων συνεχίζεται. Οι μεταλλάξεις πάντα γίνονται και πάντα μας ανησυχούν».

Τέλος, σημείωσε πως ο εμβολιασμός και τα self tests αλλάζουν τις αποφάσεις και τις «ελευθερίες» που δίνονται στους πολίτες. 

«Είναι κέρδος τα self tests και έχουμε δημιουργήσει μια αίσθηση ασφάλειας στους πολίτες, με καλά για τη δημόσια υγεία αποτελέσματα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ