Ελλαδα

Εμβολιαστικά κέντρα: 7ήμερη λειτουργία έως τις 12 το βράδυ

Τι αναφέρει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μega εμβολιαστικό κέντρο εμβολιασμού στο Ελληνικό
Μega εμβολιαστικό κέντρο εμβολιασμού στο Ελληνικό © EUROKINNISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Κοντοζαμάνης: Τροπολογία για 7ήμερη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων έως τις 12 το βράδυ.

Τροπολογία που έχει ως στόχο την επιτάχυνση των εμβολιασμών κατατέθηκε στη Βουλή από τον ανπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, και προβλέπει την αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων και την επταήμερη λειτουργία τους με ωράριο εως τις 12 το βράδυ αντί για τις 10 μ.μ. που ισχύει μέχρι σήμερα. Παράλληλα, στην ρύθμιση εντάσσονται στα εμβολιαστικά κέντρα του ΕΣΥ, τα νοσοκομεία: Παπαγεωργίου, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Αρεταίειο και Αιγινήτειο.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται η συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού και των ιδιωτικών δομών υγείας και ειδικότερα τα ιδιωτικά πολυιατρεία, ιδιωτικά διαγωνιστικά εργαστήρια, κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια μέσω του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τους.

Συγκεκριμένα, Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 καθορίζεται 7ήμερη λειτουργία (συμπεριλαμβανομένων των αργιών) και διεύρυνση του ωραρίου, στα εμβολιαστικά κέντρα υψηλής δυναμικότητας, εποπτείας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το ωράριο διαμορφώνεται από τις 07.00 έως τα μεσάνυχτα έναντι στις 10 το βράδυ που ίσχυε.

Θεσπίζεται το ανεύθυνο και ακαταδίωκτο για τους λοιμωξιολόγους

Το ανεύθυνο και ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, θεσπίζει, επίσης, η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας στο νομοσχέδιο για το νέο κώδικα των δικαστικών υπαλλήλων.

«Ευθύνη των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες και της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών δεν ευθύνονται δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπή. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίμαχη ρύθμιση του άρθρου 4 της τροπολογίας.

Δείτε την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ