Ελλαδα

Πάσχα 2021 - Καιρός: Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τι ανέφερε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάσχα - Καιρός: Καλός αναμένεται τη Μεγάλη Εβδομάδα
Πάσχα - Καιρός: Καλός αναμένεται τη Μεγάλη Εβδομάδα © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο καιρός το Πάσχα αναμένεται καλός, με άνοδο της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Οι πολίτες θα κάνουν φέτος «Πάσχα στην πόλη», καθώς οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις παραμένουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες προγνώσεις για τον καιρό το Πάσχα 2021, αναμένεται να επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα Τετάρτη (21/4) ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στον ANT1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Ειδικότερα, ο καιρός το Πάσχα θα είναι καλός, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει. Υπενθυμίζεται ότι έχει «κλειδώσει» η αλλαγή ώρας στην απαγόρευση της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα λόγω των ακολουθιών στις Εκκλησίες.

Ο κ. Αρνιακός ανέφερε ότι ότι τη Μεγάλη Τετάρτη, Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, που είναι πιθανό να αγγίξει ακόμα και τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται ότι ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για «θερμή εισβολή» τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Πάσχα 2021: Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο - Με καλό καιρό τα ψώνια των καταναλωτών

Όπως έγινε γνωστό, από την Πέμπτη 22 Απριλίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα για την περίοδο του Πάσχα 2021.

Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, αυτήν την Κυριακή 25 Απριλίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, με προτεινόμενο ωράριο 11.00 - 18.00.

Ο ΕΣΑ προτείνει ωράριο για την Πέμπτη 22 Απριλίου, Παρασκευή 23 Απριλίου, Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη από τις 09.00 μέχρι τις 20.30.

Τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 13.00 μέχρι τις 19.00 και το Μεγάλο Σάββατο, από τις 09.00 μέχρι τις 15.00. Την Κυριακή 2 Μαΐου, τη Δευτέρα 3 Μαΐου και την Τρίτη 4 Μαΐου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ