Ελλαδα

Εστίαση: Εισήγηση για άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους στις 4 Μαΐου

Συνεχίζεται η συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εστιατόριο
Εστιατόριο © ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ/EUROKINISSI

Η Επιτροπή των Ειδικών φαίνεται πως εισηγήθηκε το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους την Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου.

Το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους στις 4 Μαΐου φαίνεται ότι προκρίνει η Επιτροπή των Ειδικών, η οποία συνεχίζει τη συνεδρίασή της για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης του lockdown και τον οδικό χάρτη μετά το Πάσχα.

Μετά από εις βάθος διαλογική συζήτηση σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες να επανεκκινήσει νωρίτερα η λειτουργία της εστίασης, αλλά μόνον σε εξωτερικούς χώρους, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, αποδέχθηκε την πρόταση, η οποία είχε κατατεθεί από την αρχή της συνεδρίασης. Έτσι, η Επιτροπή εισηγείται στην κυβέρνηση την επανεκκίνηση της λειτουργίας της εστίασης από τις 4 Μαΐου και μόνο με τραπεζάκια σε εξωτερικούς χώρους.

Ο οδικός χάρτης

Τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου αναμένεται να γίνει το πλήρες άνοιγμα του λιανεμπορίου. Μάλιστα, η κατάργηση της υποχρέωσης για αποστολή μηνύματος θα γίνει πιθανότατα την ίδια ημέρα.

Κάποιες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου, το Υπουργείο Παιδείας έχει καταθέσει αίτημα να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης εκτός από τα Λύκεια που ήδη λειτουργούν διά ζώσης.

Η επικρατέστερη ημερομηνία για την πλήρη άρση του lockdown φαίνεται πως είναι η 14η Μαΐου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ