Ελλαδα

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Πότε ανακοινώνεται ο αριθμός εισακτέων

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλαδικές Εξετάσεις
Πανελλαδικές Εξετάσεις © EUROKINISSI

Το πότε θα ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, γνωστοποίησε το Υπουργείο Παιδείας.

Στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί τελικά ο αριθμός των εισακτέων ανά σχολή και τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ειδικότερα, με τις νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου, που κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή, προσδιορίζονται «οι αρμοδιότητες των πρυτανικών συμβουλίων των ΑΕΙ σχετικά με τις επιτροπές Ασφάλειας και Προστασίας καθώς και με θέματα που αφορούν το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης εξωτερικών χώρων των πανεπιστημίων».

Επίσης, «καταγράφονται οι κατηγορίες επιστημονικού προσωπικού, που δύνανται να εφημερεύουν στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο και περιγράφεται η διαδικασία ορισμού της αμοιβής των εφημεριών αυτών».

Τέλος, «αναπροσαρμόζεται, λόγω των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, ο μέγιστος αριθμός των εξαμήνων φοίτησης, που τίθεται ως προϋπόθεση για φοιτητές τμημάτων ΤΕΙ, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, εφόσον περιλαμβάνονται πρακτικές, κλινικές ή εργαστηριακές ασκήσεις». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.