Ελλαδα

Κορωνοπάρτι: Νυχτερινός συνωστισμός στις πλατείες της Αθήνας

Σχέδιο για να σταματήσουν οι συγκεντρώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ | © YOUTUBE

Κορωνοπάρτι: Εικόνες μεγάλου συνωστισμού σε πολλές πλατείες της Αθήνας - Οι αντιδράσεις.

Συνεχώς αυξάνονται οι εικόνες από τις γεμάτες πλατείες σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Από την πλατεία Βαρνάβα, στην Κυψέλη, το Περιστέρι και το Κολωνάκι. Οι νέοι συγκεντρώνονται στις πλατείες σε κεντρικά σημεία της πόλης κατά χιλιάδες και χωρίς την τήρηση των μέτρων συμμετέχουν στα λεγόμενα κορωνοπάρτι, μέχρι και τις πρώτες πρωϊνές ώρες, κυρίως τα Σαββατοκύριακα. 

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών καταγγέλουν σκηνές ακραίου συνωστισμού, απουσία μάσκας σε συντριπτική πλειοψηφία, πλατείες και δρόμους γεμάτα σκουπίδια, ενώ οι καταστηματάρχες ζητούν να ανοίξει η εστίαση για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Πλατεία Βαρνάβα

Στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, μετά τα πρώρα κορωνοπάρτι που στήθηκαν, με δεκάδες πολίτες να προμηθεύονται take away ποτά και να συγκεντρώνονται για ώρες στην πλατεία, υπήρξε παρέμβαση από τη νεοσύστατη ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, που έβαλε «λουκέτο» στην πλατεία. 

Πλατεία Βαρνάβα
Πλατεία Βαρνάβα © EYROKINNISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Επέμβαση της Αστυνομίας στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι
Επέμβαση της Αστυνομίας στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι © EUROKINNISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

 

Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη

Μετά την εκκενωση και την περιφρούρηση της πλατείας Βαρνάβα, η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη έγινε τόπος αυτοσχέδιου κορωνοπάρτι. Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για χιλιάδες άτομα που μαζεύτηκαν στην πλατεία με ποτά και μπύρες και διασκέδαζαν έως τα ξημερώματα τις προηγούμενες μέρες και μάλιστα για ακόμα μία φορά άφησαν κατά την αποχώρησή τους την περιοχή με πολλά σκουπίδια που στη συνέχεια καθάρισε ο δήμος.

Συνωστισμός σε πάρτι στην Κυψέλη

Όπως προκύπτει από τα βίντεο, στην Κυψέλη παρατηρήθηκαν εικόνες ακραίου συνωστισμού χωρίς αποστάσεις και μάσκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν σε κλήσεις στην αστυνομία ενώ άλλοι έκαναν και καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια παρέμβαση από την πλευρά των αρχών. 

Σκουπιδότοπος η πλατεία Αγίου Γεωργίου μετά τα κορωνοπάρτι | Ώρα Ελλάδος 19/4/2021 | OPEN TV

Δεν μπορούσε να περάσει το ασθενοφόρο

Χαρακτηριστική είναι η σκηνή που δείχνει ένα  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να μην μπορεί να διασχίσει τον δρόμο στην περιοχή. Οι διοργανωτές του κορωνοπάρτι είχαν τοποθετήσει κάθετα αυτοκίνητα προκειμένου να δημιουργήσουν μια απέραντη πίστα αλλά και να εμποδίσουν τυχόν αστυνομικά οχήματα να προσεγγίσουν. Είναι τέτοιες ενέργειες που κάνουν τις αρχές να πιστέυουν πως ο συνωστισμός δεν προέκυψε αυθόρμητα αλλά υπήρξε οργανωμένα κάλεσμα. 

Αντιδράσεις απο τους κατοίκους 

Η κατάσταση με τα κορωνοπάρτι, η οποία δείχνει να έχει παγιωθεί, έχει προκαλέσει την απόγνωση των κατοίκων, οι οποίοι προσπάθησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς μόνοι τους, πετώντας νερό με κουβάδες, αφού η αστυνομία δεν εμφανίστηκε ποτέ στην περιοχή. 

Μεγάλο κορωνοπάρτι στην Κυψέλη στην πλατεία Αγ. Γεωργίου | Μεσημβρινό δελτίο

Η ανάρτηση Μπακογιάννη

Μια φωτογραφία ενός άνδρα που ουρεί στη βάση αγάλματος στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, ανάρτησε στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. «Μπράβο. Άλλος ... λερώνει και η Αθήνα πληρώνει», σχολιάζει ο δήμαρχος καθώς για δεύτερη ημέρα σήμερα τα συνεργεία του δήμου έσπευσαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα στην περιοχή.

 

Μπράβο. Άλλος ... λερώνει και η Αθήνα πληρώνει.

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis στις Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

 

Συνωστισμός και στο Περιστέρι

Στις πλατείες στο Περιστέρι για ακόμα ένα βράδυ είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες νέοι, κάποιοι εκ των οποίων επιδίδονται με τα «φτιαγμένα» οχήματα τους σε “drift”, προκαλώντας εκκωφαντικούς θορύβους, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των περαστικών.

Τα πεζοδρόμια όπως φαίνεται στα σχετικά βίντεο είναι γεμάτα από εκατοντάδες νεαρούς που συγχρωτίζονται με ένα ποτό στο χέρι ενώ από τα ηχεία των Ι.Χ ακούγεται δυνατή μουσική που σου δημιουργεί την εντύπωση ότι έχουν ανοίξει τα μπαρ και τα κλαμπ της περιοχής.

Πλατεία Βεάκη

Σχέδιο «πλατεία» για να σταματήσουν τα κορωνοπάρτι

Οι εικόνες συνωστισμού σε πολλά κεντρικά σημεία της Αθήνας έχουν προβληματίσει την κυβέρνηση και τους ειδικούς που ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα φέρει αυτή η κατάσταση στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι σύντομα, μετά την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, «θα υπάρξει αποκλεισμός κι άλλων σημείων», ενώ θα αναζητηθούν και οι διοργανωτές των εκδηλώσεων.

Όπως ανέφερε και η Αριστοτελία Πελώνη, κάποιοι επιδιώκουν κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία, όπως είχε γίνει το 2020 στις πλατεία του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή ή και στην Κυψέλη.

Μπαλάσκας: Γιατί δεν επεμβαίνει η Αστυνομία

Από την πλευρά του, ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, εξήγησε γιατί δεν επεμβαίνει η Αστυνομία για να σταματήσει τα κορωνοπάρτι που γίνονται σε πλατείες της χώρας. Όπως είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», μέσα στο πλήθος που βλέπουμε στις πλατείες, υπάρχουν νέοι που έχουν κουραστεί από το παρατεταμένο lockdown, οικογενειάρχες, μικρά παιδιά, αλλά και ακραία στοιχεία και αναρωτήθηκε τι μπορεί να κάνει η αστυνομία σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ερωτηθείς γιατί για παράδειγμα στην πλατεία Βαρνάβα η Αστυνομία με την παρουσία της έχει καταφέρει να αποτρέψει τα κορωνοπάρτι, απάντησε ότι αυτό έγινε γιατί υπάρχει σχέδιο για αστυνόμευση, αλλά αυτή είναι μια πλατεία και γύρω – γύρω υπάρχουν δεκάδες και δεν μπορούν να αστυνομευτούν όλες με τον ίδιο τρόπο, οπότε οι επιτήδειοι που κερδίζουν από αυτά τα πάρτι μπορούν μέσα σε δυο ώρες να στήσουν τις εκδηλώσεις τους.

Απαντώντας στα παράπονα πολιτών ότι την ώρα που στα κορωνοπάρτι μαζεύονται χιλιάδες άνθρωποι, σε άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις κόβονται πρόστιμα από αστυνομικούς, ξεκαθάρισε ότι οι αστυνομικοί εκτελούν εντολές κι αν θέλουμε διαφορετική αντιμετώπιση, αυτή θα πρέπει να έρθει από ψηλά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ