Ελλαδα

Κυψέλη: Βίντεο από το νέο ολονύχτιο κορωνοπάρτι

Εικόνες ακραίου συνωστισμού σε αρκετές περιοχές της Αθήνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βίντεο – ντοκουμέντο από το πάρτι του Σαββατόβραδου στη πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη καταγράφει εικόνες ακραίου συνωστισμού χωρίς αποστάσεις και μάσκες
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ | ΦΩΤΟ: YOU TUBE SCREEN SHOT

Βίντεο - ντοκουμέντο από το πάρτι του Σαββατόβραδου στη πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη καταγράφει εικόνες ακραίου συνωστισμού χωρίς αποστάσεις και μάσκες

Σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού μετατρέπονται πλέον πλατείες στην Αττική, καθώς και σε άλλες περιοχές. Το βράδυ του Σαββάτου πολίτες έστησαν πάρτι στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και στα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, το Περιστέρι και του Ψυρρή. 

Συνωστισμός σε πάρτι στην Κυψέλη

Όπως προκύπτει από τα βίντεο, στην Κυψέλη παρατηρούνται εικόνες ακραίου συνωστισμού χωρίς αποστάσεις και μάσκες, γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς, καθώς τα αποτελέσματα αναμένεται να φανούν σε δέκα με δεκαπέντε ημέρες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν σε κλήσεις στην αστυνομία ενώ άλλοι έκαναν και καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια παρέμβαση από την πλευρά των αρχών. 

Όπως είπε άλλωστε μιλώντας στην τηλεόραση του «Οpen» η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, «αυτή την περιόδο τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ένας ασυμπτωματικός να ήταν σε αυτά τα πάρτι θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό σε 80-100 άτομα».

Η ανησυχία εντείνεται ακόμη περισσότερο δεδομένων και των διαφοροποιήσεων σε σχέση με τις προηγούμενες εξάρσεις της πανδημίας τις οποίες παρατηρούν οι γιατροί στα νοσοκομεία. 

«Οι ηλικίες που βλέπουμε πλέον στα νοσοκομεία είναι μικρότερες σε σχέση με το πρώτο κύμα. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι μεταξύ 40 και 60 ετών. Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στο ότι οι άνω των 70 ετών έχουν εμβολιαστεί στην πλειονότητά τους και είναι πλέον πιο προσεκτικοί ως προς τη συμπεριφορά τους και την τήρηση των μέτρων προστασίας. Αντίθετα, οι νέοι έχουν εξοικειωθεί με τον κίνδυνο και δεν προσέχουν τόσο», δηλώνει στην «Κ» ο καθηγητής Παθολογίας – Ογκολογίας του ΕΚΠΑ, διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία» Κωνσταντίνος Συρίγος.

Ολονύχτιο κορωνοπάρτι στην Κυψέλη

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ