Ελλαδα

Σε ύφεση η φωτιά στη Σάμο - Κάηκε αποθήκη (βίντεο)

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική περιοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροσκάφος Canadair επιχειρεί σε δασική πυρκαγιά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Φωτιά ξέσπασε στη Σάμο και βρίσκεται πλέον σε ύφεση
Αεροσκάφος Canadair επιχειρεί σε δασική πυρκαγιά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Φωτιά ξέσπασε στη Σάμο και βρίσκεται πλέον σε ύφεση © EUROKINISSI

Παρανάλωμα του πυρός έχει αποθήκη στη Σάμο, όπου η αγροτοδασική πυρκαγιά βρίσκεται πλέον σε ύφεση.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στη Σάμο, η οποία εκδηλώθηκε το Σάββατο 17 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν ισχύει η πληροφορία ότι κάηκε σπίτι.

Ειδικότερα, το Γραφείο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος εξηγεί ότι παρανάλωμα του πυρός έγινε μια αγροτική αποθήκη. Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται αυτήν την ώρα σε ύφεση. Στο νησί συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι. Η αγροτοδασική πυρκαγιά ξεκίνησε στην περιοχή Κοντακαίικα λίγο μετά τις 15.00 και προκάλεσε συναγερμό.

Η φωτιά βρίσκεται σε περιοχή που περιβάλλεται από τους οικισμούς Νέο Καρλόβασι, Άγιος Ηλίας, Κοντακαίικα και Βρύσες. Επιπόδος τέθηκαν όλες οι επίγειες δυνάμεις του νησιού, με 60 πυροσβέστες και πολλούς εθελοντές να ρίχνονται από την πρώτη στιγμή στη μάχη με τις φλόγες. Πολύτιμη η συνδρομη οχημάτων ΟΤΑ για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων, ενώ σημαντική βοήθεια προσφέρει ο Στρατός με μηχανήματα έργου, σύμφωνα με δημοσίευμα στο samosvoice.gr

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου Canadair, και δύο ακόμη αεροσκάφη πραγματοποίησαν ρίψεις νερού για αρκετές ώρες. Άγνωστο παραμένει τι προκάλεσε τη φωτιά στη Σάμο.

 

 

 

 

Φωτιά στη Σάμο - Τι ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, σε δασική έκταση, στην περιοχή Κοντοκαίικα Σάμου είναι σε ύφεση και συνεχίζουν να επιχειρούν:

  • 46 πυροσβέστες
  • 9 οχήματα και
  • 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων

» Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και πεζοπόρα τμήματα του Ε.Σ., καθώς και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

» Κλιμάκιο ανακριτικών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς» επισημαίνεται στο Δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ