Ελλαδα

Χαρδαλιάς - Κορωνοϊός: Τα δύο νέα μέτρα που ανακοίνωσε (βίντεο)

Τι ισχύει με τις σχολές οδηγών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Χαρδαλιάς
Νίκος Χαρδαλιάς © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ανοίγουν οι σχολές οδηγών και επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο στην Κοζάνη, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στα νέα μέτρα που ενεργοποιούνται.

Τα δύο νέα μέτρα που ενεργοποιούνται στο πλαίσιο των στοχευμένων κινήσεων για την επανέναρξη όλο και περισσότερων δραστηριοτήτων εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση των λοιμωξιολόγων σύμφωνα με την οποία εμπορικά κέντρα (mall), φροντιστήρια και κέντρα αισθητικής δεν ανοίγουν τη Δευτέρα, καθώς δεν το επιτρέπουν τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Μιλώντας στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι «κάθε μέτρο έχει στόχο να επιστρέφουμε σταδιακά και με ασφάλεια στην κανονικότητα». Στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων γνωστοποίησε ότι από τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 ανοίγουν οι σχολές οδηγών και επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο στην Κοζάνη αποκλειστικά με click away.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.067 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 1.398 στην Αττική. Νέο αρνητικό ρεκόρ στις ΜΕΘ, καθώς οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό έφθασαν τους 824. Το τελευταίο 24ωρο οι νέοι θάνατοι από Covid-19 έφθασαν τους 91.

Πώς ανοίγουν οι σχολές οδηγών τη Δευτέρα (19/4) - Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Ειδικότερα, για τις σχολές οδηγών ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τα μαθήματα ξεκινούν και πάλι από τη Δευτέρα (19/4), με τα ακόλουθα μέτρα:

  • Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο διαδικτυακά.
  • Θα γίνονται υποχρεωτικά self tests ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους.
  • Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν από την πρακτική εξέταση.
  • Εκπαιδευτές και εξεταστές θα κάνουν υποχρεωτικά self tests δυο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.
  • Τα ραντεβού των εξετάσεων γίνονται ανά μία ώρα και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό (χρήση μάσκας, ανοιχτά παράθυρα κ.λπ).

Ανοίγει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη - Μόνο με click away

Μιλώντας για την Κοζάνη, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου με click away.

Το μέτρο, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, ενεργοποιείται από τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.

(Από 13.50 και μετά...)

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ