Ελλαδα

Beat: Fake news οι αναφορές για σεξουαλική παρενόχληση

Η ανακοίνωση της εταιρείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταξί
Ταξί - Αρχείο © Lexi Anderson/Unsplash

Για fake news κάνει λόγο η Beat, σχετικά με το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης γυναίκας στην Αθήνα από οδηγό ταξί.

Fake news αποτελούν οι αναφορές που αναπαράγονται τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης γυναίκας στην Αθήνα από οδηγό ταξί κατά τη διάρκεια διαδρομής μέσω της εφαρμογής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Beat.  

«Η Beat λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια επιβατών και οδηγών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή της και δε θα έκανε την παραμικρή έκπτωση στη διαχείριση ενός τέτοιου περιστατικού. Ειδικότερα, η Beat εντόπισε τη συγκεκριμένη αναφορά στα social media κατά τις πρώτες ώρες της ανάρτησής της και προχώρησε άμεσα στις εξής κινήσεις, οι οποίες αποτελούν και πάγια πρακτική της:

  • Προληπτική απενεργοποίηση του οδηγού από την πλατφόρμα
  • Έλεγχο στα δεδομένα της εταιρείας προκειμένου να ταυτοποιηθεί η εν λόγω διαδρομή και τα στοιχεία οδηγού και επιβάτη
  • Γνωστοποίηση των διαδικτυακών αναφορών στις Αρχές και της πρόθεσης συνεργασίας της εταιρείας με τις Αρχές για παροχή στοιχείων
  • Επικοινωνία με τον οδηγό και την επιβάτη

Με βάση τα δεδομένα που έχει η εταιρεία στη διάθεσή της και το περιεχόμενο των επικοινωνιών της εταιρείας με την επιβάτη και τον οδηγό, προκύπτει πως τα όσα αναφέρονται στην εν λόγω ανάρτηση, δεν ευσταθούν, ούτε και υπάρχει κάποια επώνυμη καταγγελία για το υποτιθέμενο περιστατικό.

Είναι γεγονός πως η εφαρμογή της Beat τα τελευταία 10 χρόνια έχει κάνει τις μετακινήσεις με ταξί ασφαλέστερες για όλους, καθώς:

  • Η διαδρομή καταγράφεται live στο χάρτη.
  • Είναι γνωστά τα στοιχεία του οδηγού και του οχήματος.
  • Μετακινείται κανείς μόνο με επαγγελματίες οδηγούς ταξί, αδειοδοτημένους από το κράτος.
  • Υπάρχει συνεργασία με οδηγούς με υψηλή βαθμολογία από τους επιβάτες.
  • Διαθέτει το “Share my Ride”, όπου ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί το link με τη live διαδρομή του στο χάρτη με τα αγαπημένα του πρόσωπα.
  • Διαθέτει ομάδα υποστήριξης 24/7».

«Στη Beat, η οποιασδήποτε μορφής παρενόχληση, διάκριση ή βία δεν είναι ανεκτή. Αυτή είναι βασική αρχή λειτουργίας της εφαρμογής και αφορά όλους τους χρήστες μας. Παρ' όλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες η αναδημοσίευση προσωπικών στοιχείων χρηστών και η δίχως τεκμηρίωση αναπαραγωγή μιας ανάρτησης, αγγίζει το φάσμα των Fake News, παρασύροντας καλοπροαίρετους πολίτες, με τους οποίους συστρατευόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή μη ανεκτής συμπεριφοράς. Από την πλευρά τους, τα ελληνικά ΜΜΕ λειτούργησαν υπεύθυνα και δεν δημοσίευσαν ούτε γραμμή από τη φημολογία που αναπαραγόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απέναντι σε όσους το έκαναν σκόπιμα, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας προς υπεράσπιση της εταιρικής μας φήμης», δηλώνει ο γενικός διευθυντής της Beat, Βασίλης Ντάνιας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ