Ελλαδα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο Νίκος Παππάς και τα fake news για τον Δημάδη

Τι αναφέρει για το «περούκα γκέιτ» η ετήσια έκθεση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Παππάς
Νίκος Παππάς © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ειδική μνεία στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το «περούκα γκέιτ» και τα fake news από τον Νίκο Παππά για τον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη.

Ειδική αναφορά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Νίκο Παππά και την υπόθεση με τη συκοφαντική δυσφήμιση που είχε υποστεί ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης από τα fake news στη Νέα Υόρκη (περούκα γκέιτ).

Υπενθυμίζεται ότι ο υπήρξε δικαστική δικαίωση για τον Θάνο Δημάδη, στον οποίο επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 160.000 ευρώ.

Το δικαστήριο καταδίκασε όλα τα πρόσωπα και ΜΜΕ κατά των οποίων είχε προσφύγει ο Θάνος Δημάδης για την υπόθεση του ψευδούς τηλεγραφήματος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, της Δημόσιας Τηλεόρασης και των ψευδών δημοσιευμάτων που τον εμφάνιζαν ως συλληφθέντα και κατηγορούμενο από τις Αμερικανικές αρχές για σειρά αδικημάτων. Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα των Αμερικανών διέψευδαν τα ψευδή δημοσιεύματα, αλλά και τον ίδιο τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος είχε επικαλεστεί τότε την ασυλία του για να γλιτώσει από τη μήνυση του δημοσιογράφου. 

Στην ετήσια έκθεση του State Department για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο κεφάλαιο για την Ελλάδα υπάρχει ξεχωριστή αναφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ειδικότερα, η έκθεση του Αμερικανικού ΥΠΕΞ υπενθυμίζει ότι «μέλη της υπουργικής αποστολής του πρώην υπουργού είχαν δηλώσει δημοσίως ότι ο δημοσιογράφος είχε συλληφθεί από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης, έναν ισχυρισμό που ο δημοσιογράφος τότε είχε διαψεύσει και στο δικαστήριο αποδείχθηκε ότι ήταν συκοφαντικός».

Σημειώνεται ότι το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών στην ετήσια έκθεσή του υπογραμμίζει ότι ο δημοσιογράφος συκοφαντήθηκε από τον ίδιο τον Νίκο Παππά, προκαλώντας «προσωπική και επαγγελματική ζημία στον Δημάδη».

Πώς αποκαλύφθηκαν τα fake news του Νίκου Παππά για τον Θάνο Δημάδη - Τα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Υπενθυμίζεται ότι η αλήθεια της υπόθεσης αποκαλύφθηκε έπειτα από έγγραφα που αποχαρακτήρισε το State Department κατόπιν αιτήματος του δημοσιογράφου στις ΗΠΑ.

Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα είχε δημοσιεύσει πρώτος ο Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης και τα έγγραφα των αμερικανικών αρχών αποδείκνυαν ότι ο δημοσιογράφος ουδέποτε είχε συλληφθεί κι ουδέποτε είχε κατηγορηθεί για αδικήματα από τις αμερικανικές αρχές κατά το ρεπορτάζ του στη Νέα Υόρκη σε αντίθεση των όσων είχε ισχυριστεί δημόσια ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη της υπουργικής αποστολής.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Ετήσια έκθεση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: Η αναφορά στον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη και στη δικαστική του δικαίωση για τα fake news του Νίκου Παππά (περούκα γκέιτ)
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η αναφορά στην ετήσια έκθεση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Θάνο Δημάδη και τη δικαστική του δικαίωση για τα fake news του Νίκου Παππά (περούκα γκέιτ)

Σημειώνεται ότι η Βουλή έχει αποφασίσει την παραπομπή του Νίκου Παππά για την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες.

Θάνος Δημάδης: Τι είχε δηλώσει για τον Νίκο Παππά μετά τη δικαίωσή του στο δικαστήριο

«Η Δικαιοσύνη μίλησε. Καταδικάστηκαν οι υπάλληλοι και οι εκφραστές του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Παππά. Καταδικάστηκαν όλα τα πρόσωπα και τα ΜΜΕ εναντίον των οποίων προσέφυγα» είχε αναφέρει στην ανάρτηση του ο Θάνος Δημάδης.

«Μου επιδικάστηκε συνολική αποζημίωση ποσού 160.000 ευρώ μέχρι στιγμής για την προσωπική και επαγγελματική βλάβη που μου προξένησαν με τα συκοφαντικά στημένα ψεύδη τους. Όλα τα πρόσωπα και τα ΜΜΕ εναντίον των οποίων προσέφυγα δικαστικά εκτός από την αποζημίωση, υποχρεώνονται να αποσύρουν κάθε δημοσίευμα εναντίον μου διαφορετικά υπάρχει ρήτρα επιπρόσθετης αποζημίωσής μου και προσωπική τους κράτησης όσο τα διατηρούν» είχε προσθέσει.

Καταλήγοντας: «Παραμένω ενεργός μαχητής σε όλη τη λαίλαπα και τη λάσπη μιας δήθεν αριστεράς καθότι οι ποντιακές μου ρίζες με καθοδηγούν πάντα σε ηθικές και δημοκρατικές διεκδικήσεις».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ