Ελλαδα

Προσωρινός ΑΜΚΑ για τη διάθεση των self test

Τι έγγραφα χρειάζονται για να πάρει κάποιος προσωρινό ΑΜΚΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Self test
Self test © EUROKINNISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προσωρινός ΑΜΚΑ μέσω ΚΕΠ για τη διάθεση των self-test για όσους δεν διαθέτουν ΑΦΜ και Αστυνομική Ταυτότητα.

Τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προβλέπει τη χορήγηση προσωρινού ΑΜΚΑ από τα ΚΕΠ σε πολίτες που δεν διαθέτουν ΑΦΜ ή Αστυνομική Ταυτότητα, προκειμένου να μπορούν να προμηθευτούν self-test, να καταχωρήσουν το αποτέλεσμα και να εκδώσουν τη δήλωση του αποτελέσματος. Σημειώνεται ότι η τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο, 15 Απριλίου.

Στην τροπολογία  καθορίζεται και η διαδικασία για να οριστεί άμεσα ραντεβού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, σε όσους απέκτησαν προσωρινό ΑΜΚΑ και παρότι εμπίπτουν στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό της αρμόδιας Επιτροπής δεν έλαβαν ενημέρωση για τον προγραμματισμό του.

Τι έγγραφα χρειάζονται για να πάρει κάποιος προσωρινό ΑΜΚΑ για self test

  • Ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς
  • Ληξιαρχική πράξη γέννησης
  • Διαβατήριο
  • Προσωρινό ή οριστικό τίτλο διαμονής
  • Αλλο έγγραφο ταυτοποίησης

Επιπλέον, η τροπολογία ορίζει τους Δήμους ως φορείς διενέργειας rapid test, με την υποχρέωση ηλεκτρονικής καταγραφής των αποτελεσμάτων στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών μέσω του συμβεβλημένου ιατρικού προσωπικού τους, ενώ παράσχει και τη δυνατότητα πρόσληψης του κατάλληλου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, παρατείνοντας το χρόνο ισχύος  των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Προβλέπεται, δε, και δυνατότητα προμήθειας ταχέων διαγνωστικών τεστ με απευθείας διαπραγμάτευση, στην περίπτωση που ο ΕΟΔΥ δεν μπορεί να διαθέσει τον αναγκαίο αριθμό. 

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ