Ελλαδα

Σκληρό lockdown: Οι νέες περιοχές - Ποιες «κατεβαίνουν» επίπεδο

Οι νέες ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά - Δείτε το βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε σκληρό lockdown μπαίνει η Κως
Σε σκληρό lockdown μπαίνει η Κως © EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτές είναι οι περιοχές που μπαίνουν σε σκληρό lockdown, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Για τις νέες περιοχές που μπαίνουν σε σκληρό lockdown, καθώς και για εκείνες που «κατεβαίνουν» επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε επίσης ότι ανοίγει το λιανεμπόριο σε Αχαΐα (με click in shop και click away) και σε Θεσσαλονίκη (μόνο με click away). Στην Κοζάνη το λιανεμπόριο παραμένει κλειστό.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι από τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 ότι ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, εκτός από τα ΟΠΑΠ Play. Όπως είπε, σε σκληρό lockdown μπαίνουν η Κως και ο Δήμος Ήλιδας (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας). Και γνωστοποίησε ότι βγαίνουν από το «βαθύ κόκκινο» και πηγαίνουν στο «κόκκινο» από τη Δευτέρα οι ακόλουθες περιοχές:

  • Αιτωλοακαρνανία
  • Αργολίδα
  • Μέρος της Φθιώτιδας
  • Δήμοι Μαντουδίου και Ιστιαίας - Αιδηψού (Εύβοια)
  • Δήμος Κατερίνης
  • Αστυπάλαια
  • Δήμος Σκιάθου.

Παπαευαγγέλου: Σημαντική αύξηση στην ενδοοικογενειακή μετάδοση

«Καμπανάκι» για το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια, και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, έκρουσε από τη μεριά της στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε, ο δείκτης θετικότητας παραμένει υψηλός στο 6,1%, ενώ σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα και σταθεροποίηση στην Αττική, με υψηλό όμως επιδημιολογικό επίπεδο.

Συνολικά νοσηλεύονται σε όλη την επικράτεια 5.500 ασθενείς- διπλασιασμός νοσηλειών παρουσιάστηκε στην Θεσσαλονίκη. Η κα Παπαευαγγέλου μίλησε για αύξηση κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών, καθώς -όπως είπε- τα παιδιά βρίσκονται με φίλους τους, εκτός σπιτιού. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην ενδοοικογενειακή μετάδοση.

Και πρόσθεσε ότ ο κυλιόμενος μέσος 7ημέρου για πρώτη φορά ξεπέρασε τις 3.000 κρούσματα ημερησίως.

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ