Ελλαδα

Σχολεία: Εισήγηση κυβέρνησης για άνοιγμα των Λυκείων από Δευτέρα

Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί ήδη στη συνεδρίαση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λύκειο - Μαθητές
Λύκειο - Μαθητές © EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σχολεία: Κρίσιμη συνεδρίαση των ειδικών για το άνοιγμα - Εισήγηση της κυβέρνησης για άνοιγμα των Λυκείων από την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.

Με την εισήγηση της κυβέρνησης για άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, εισήλθε στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός εισηγήθηκε το άνοιγμα των Λυκείων, με προϋπόθεση τη διενέργεια των self test, καθώς, το σενάριο για άνοιγμα μόνο της Γ' Λυκείου δεν θα μπορούσε πρακτικά να λειτουργήσει, αφού οι ίδιοι καθηγητές θα καλούνταν να πραγματοποιούν και δια ζώσης μαθήματα, αλλά και μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης στις άλλες δύο τάξεις του Λυκείου. 

Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί ήδη στη συνεδρίαση είναι η επανεκκίνηση της δια ζώσης λειτουργίας της εκπαιδευτικής βαθμίδας του Λυκείου σε όλες τις περιοχές, πλην των ιδιαιτέρως επιβαρυμένων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλονίκης, της Κοζάνης και της Αχαΐας, πρόταση με την οποία συγκλίνει με αστερίσκους επίσης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ή η επανεκκίνηση αποκλειστικά και μόνο για τη δια ζώσης λειτουργία της Γ’ Λυκείου σε όλες τις περιοχές, με ερώτημα για τις τρεις επιβαρυμένες ιδιαιτέρως Περιφερειακές Ενότητες. Αν οι ειδικοί αποφανθούν ότι την Δευτέρα μπορεί να προχωρήσει το άνοιγμα των Λυκείων, τότε αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμεώς, σήμερα το απόγευμα. 

Νεότερες πληροφορίες, αναφέρουν ότι μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προσανατολίζονται να εισηγηθούν στην κυβέρνηση την επανεκκίνηση της δια ζώσης λειτουργίας των Λυκείων όλης της χώρας, αλλά χωρίς να προτείνουν συγκεκριμένη ημερομηνία για το άνοιγμα αυτό.

Σε σημερινές της δηλώσεις η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ανέφερε ότι η εισήγηση για άνοιγμα των Λυκείων στηρίζεται στο επιχείρημα πώς τα Λύκεια έχουν κάνει την λιγότερη δια ζώσης εκπαίδευση κατά την φετινή χρονιά, ενώ πλησιάζει ο χρόνος των Πανελληνίων Εξετάσεων. Σχετικά με το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα Λύκεια σε όλες τις περιοχές ταυτόχρονο, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων, η κ. Μακρή είπε πως αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν και για το λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της ύλης για να εξαλείψει τις ανισότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση αναμένεται λίγο αργότερα να συζητηθεί και το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, που ανεστάλη για μία εβδομάδα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ