Ελλαδα

Κορωνοϊός - Γκάγκα: Διαδημοτικές μετακινήσεις κάθε μέρα

«Πολλές εισαγωγές νέων ανθρώπων στα νοσοκομεία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλατεία Συντάγματος
Πλατεία Συντάγματος © EUROKINNISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

«Οι διαδημοτικές μετακινήσεις να επιτραπούν κάθε μέρα για να αποφευχθούν οι συνωστισμοί», προτείνει η Μίνα Γκάγκα.

Πολλές είναι οι εισαγωγές νέων ανθρώπων στα νοσοκομεία, σύμφωνα με την πνευμονολόγο και διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Όπως είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 αυτό οφείλεται στο ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν εμβολιαστεί ενώ τα κρούσματα είναι πλέον περισσότερα από ό,τι στο πρώτο κύμα. Επισήμανε πάντως ότι η πίεση στο Σύστημα Υγείας παραμένει.

Πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας. Όπως είπε, τον Μαϊό η ροή θα είναι καλύτερη, ενώ το καλοκαίρι τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα.

Εξέφρασε τη διαφωνία της για τις διαδημοτικές μετακινήσεις που γίνονται μόνο τα Σαββατοκύριακα και αυτό, όπως είπε, διότι είναι προτιμότερο να υπάρχει περισσότερος χώρος και χρόνος και τις καθημερινές για να μην παρατηρείται συνωστισμός.

Σημείωσε για το Πάσχα, πως πρέπει να προσέχουμε και κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται με μικρό αριθμό ανθρώπων, σε στενό κύκλο. Επιπλέον, να αποφεύγονται οι κλειστοί χώροι που δεν υπάρχει σωστός αερισμός.

Δερμιτζάκης: Προτεραιότητα να βγει ο κόσμος έξω

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό για την άρση των μέτρων, τα self test που θα εγκαινιαστούν καθώς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε πως «σε ιδανικές συνθήκες θα ήταν καλύτερα να καθόμασταν όλοι μέσα. Αλλά αυτό δε δουλεύει πια. Ψάχνουμε εναλλακτικό μοντέλο που θα επιτρέπει το άνοιγμα. Αν μέρος της εστίασης ήταν ανοιχτό, και δινόταν η δυνατότητα στον κόσμο να βγει έξω οργανωμένα και με την ευθύνη του μαγαζάτορα, θα μοιραζόταν και ο έλεγχος» και πρόσθεσε:

«Ανησυχώ για τη συζήτηση που γίνεται γύρω από το άνοιγμα. Έχουμε χάσει το μήνυμα του ανοίγματος. Το μήνυμα είναι να ανοίξουν οι εξωτερικοί χώροι, ώστε οι συναντήσεις να γίνονται με μεγαλύτερη ασφάλεια, και το δεύτερο είναι να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες ώστε ο πολίτης να εκτονωθεί. Η συζήτηση του γιατί εσύ και όχι εγώ είναι λάθος μήνυμα. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Θέλουμε προσεχτικό άνοιγμα. Όσο πιο αργά γίνεται το άνοιγμα αυτό, η αποσυμπίεση είναι πιο μεγάλη. Δεν έπρεπε να κλείσουν τα καταστήματα με το click away».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ