Ελλαδα

Επίθεση με βιτριόλι: Ομολόγησε η 36χρονη Έφη - Ζήτησε συγγνώμη

Τι είπε στην ανακρίτρια σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίθεση

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Ομολόγησε την πράξη της η 35χρονη Έφη - Τι υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας.

Έντεκα μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, η 36χρονη κατηγορούμενη ομολόγησε σήμερα στην ανακρίτρια την πράξη της και ζήτησε συγγνώμη από την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, η 36χρονη βρέθηκε σήμερα μαζί με τον συνήγορό της Σάκη Κεχαγιόγλου ενώπιον της ανακρίτριας και παραδέχθηκε τις πράξεις της, υποστηρίζοντας ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η διαδικασία έγινε υπό άκρα μυστικότητα, σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίθεση.

Η 36χρονη φέρεται να αιτιολόγησε την επίθεση υποστηρίζοντας πως θεωρούσε το θύμα υπεύθυνο για την κακή εξέλιξη που είχε μία ερωτική σχέση της. Σε βάρος της κατηγορούμενης υπάρχουν σωρεία στοιχείων, όπως υλικό καμερών από την περιοχή του γραφείου που εργαζόταν η Ιωάννα, αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις που κατά τις δικαστικές Αρχές αναδεικνύουν έναν σχεδιασμό. Από το υλικό φαίνεται πως έκανε πρόβα μετάβασης-διαφυγής στο σημείο της επίθεσης κατά της 35χρονης Ιωάννας, πήρε μέτρα προστασίας με ενδιάμεσες κινήσεις, αλλά και χρήση περούκας. 

Επίθεση με βιτριόλι: Η εξομολόγηση τής Ιωάννας 

Πριν από λίγες εβδομάδες η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε στο περιοδικό «ΟΚ!» για όλα όσα έζησε, υποστηρίζοντας ότι «μέχρι τη σύλληψη (σ.σ. της κατηγορουμένης) ζούσα με το φόβο ότι θα με βρει και θα με σκοτώσει». Η 35χρονη, έχοντας υποβληθεί σε αρκετές επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις, παλεύει πλέον καθημερινά να σταθεί στα πόδια της και να επουλώσει τα τραύματα στο σώμα της, αλλά κυρίως στην ψυχή της, ανεβαίνοντας τον δικό της Γολγοθά.

Μιλώντας για εκείνη την ημέρα είπε: «Ήταν πρωί και μόλις είχα φτάσει στο γραφείο. Τη στιγμή που μπήκα στην είσοδο συνέβη ό,τι συνέβη. Η πιο δυνατή ανάμνηση που έχω είναι αυτή η έντονη, βαριά χημική μυρωδιά όταν έπεσε πάνω μου, στο πρόσωπό μου, ένα παχύρρευστο υγρό. Κατάλαβα αμέσως πως ήταν κάποιο οξύ. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον αφόρητο πόνο που ένιωσα και τον μεγάλο πανικό που με κατέβαλε. Είχα την αίσθηση πως εκείνη τη στιγμή κάτι χάνω, πως φεύγει η ζωή μου και ένιωθα αβοήθητη και ανήμπορη. Έφυγα ουρλιάζοντας, ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια και πήγα ενστικτωδώς μέχρι το απέναντι φαρμακείο.

»Ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό. Πιστεύω ότι λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, της επιβίωσης. Έχουν χαραχτεί στο μυαλό μου οι τρομαγμένες εκφράσεις των ανθρώπων στο φαρμακείο. Δεν τολμούσε να με ακουμπήσει κανείς. Πάγωσαν, δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν. Φώναζα “Βοηθήστε με, καίγομαι, πεθαίνω”. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να αντέξω, να παλέψω για να μη χάσω τις αισθήσεις μου. Μέσα στον πανικό μου, έναν πρωτόγνωρο πανικό και απελπισία, ένιωθα πως είμαι η μόνη που μπορούσα να με βοηθήσω».

Για τους πρώτους μήνες μετά την περιπέτειά της τόνισε: «Χρειάστηκα μήνες για να καταλάβω τι μου έχει συμβεί. Άργησα πολύ και θα εξηγήσω γιατί. Ρωτούσα τη γιατρό μου για ποιο λόγο δεν μπορούν να επουλωθούν τα τραύματα και μου έλεγε: “Έχεις εγκαύματα ολικού πάχους”. Δεν αντιλαμβανόμουν τι είναι αυτό, δεν είχα ιατρικές γνώσεις. Μου εξηγούσε ότι η αναπλαστική λειτουργία είχε καταστραφεί, είχε καεί και προσπαθούσαν να αναπληρώσουν αυτή τη λειτουργία με μοσχεύματα. Για να το καταλάβω, μου εξηγούσε: “Όταν κάτι καίγεται, χάνεται για πάντα, εξαφανίζεται… Δεν μπορείς να έχεις το ίδιο δέρμα ξανά”. Για να το καταλάβει κάποιος αυτό, αρκεί να σκεφτεί πως όταν σε έναν άνθρωπο συμβαίνει κάτι τέτοιο, μετά ζυγίζει λιγότερα κιλά, διότι έχει κάψει και έχει χάσει βασικά στοιχεία από τον οργανισμό του. Βέβαια, τότε δεν είχα ακόμα δει τι έχω πάθει»

Για την πορεία της υγείας της δήλωσε: «Πριν από λίγες μέρες πήρα μια εκτίμηση από ένα εξειδικευμένο σε εγκαύματα νοσοκομείο της Γαλλίας σχετικά με την κατάστασή μου, η οποία ήταν αποκαρδιωτική. Εκκρεμούν πολλές και πολύπλοκες επανορθωτικές επεμβάσεις, πολύ επίπονες, που εγκυμονούν και μια σειρά από κινδύνους, είναι μια μακρά διαδικασία, με όλο το ψυχολογικό και οικονομικό κόστος που συνεπάγεται αυτό για έναν άνθρωπο και την οικογένειά του.

»Δεν υπάρχει κάποιος γιατρός που μπορεί να μου πει με σιγουριά πόσα χειρουργεία θα χρειαστώ, γιατί παίζει ρόλο το πώς θα ανταποκριθεί ο οργανισμός μου. Τα πιο σημαντικά θα είναι στο μάτι και στο αυτί μου. Όταν θα είμαι έτοιμη, θα ξεκινήσουμε και μία ακόμα διαδικασία με διατατήρες και δερματικά μοσχεύματα για να ενισχυθούν κάποιες περιοχές που είναι εντελώς κατεστραμμένες. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά περιστατικά εκτεταμένων χημικών εγκαυμάτων. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστώ συνδρομή και θεραπείες από κέντρα αποκατάστασης του εξωτερικού, όπου τέτοια περιστατικά δυστυχώς είναι πιο συχνά και υπάρχει μεγαλύτερη εξειδίκευση στην αντιμετώπισή τους. Κάτι τέτοιο σημαίνει επιπλέον έξοδα μετάβασης, διαμονής και πληρωμής νοσηλευτικών δαπανών για εμένα και τη μητέρα μου, τα οποία ακόμα δεν ξέρω αν και πώς μπορούν να καλυφθούν».

Πώς λειτουργεί η μάσκα που φορά η Ιωάννα

Η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής στο Θριάσιο, Μαρία Καλοφώνου, εξήγησε στην εκπομπή «Live Νews» ότι πρόκειται για μία μάσκα που πιέζει τις μετεγκαυματικές ουλές που φέρει η Ιωάννα στο πρόσωπό της, έτσι ώστε να μην γίνουν υπερτροφικές και το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο και το δέρμα της να γίνει μαλακό και πιο εύπλαστο. «Τη φορά αρκετές ώρες, όσες περισσότερες αντέχει. Αυτή είναι μια ανελαστική μάσκα όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολα ανεκτή. Η Ιωάννα έχει δείξει ιδιαίτερο ζήλο και πάρα πολύ μεγάλη υπομονή. Τη φορά πολλές ώρες, της έχουμε εξηγήσει ότι όσο περισσότερο τη φοράει τόσο καλύτερα. Την έχουμε αλλάξει αρκετές φορές αυτή τη μάσκα έτσι ώστε να διορθώνουμε σημεία που μας ενδιαφέρουν περισσότερο και είναι πάντα εκεί, πάντα στα ραντεβού της. Προσπαθεί, δίνει την άποψή της, βοηθάει στις διορθώσεις, συμμετέχει πάρα πολύ», σημείωσε η γιατρός της 35χρονης γυναίκας. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ