Ελλαδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αγκαλιάστε και σώστε ένα αδέσποτο» (βίντεο)

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο καταφύγιο για αδέσποτα που διαχειρίζεται η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο καταφύγιο για αδέσποτα που διαχειρίζεται η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μήνυμα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στους πολίτες να ανοίξουν την αγκαλιά τους και να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο.

Στο καταφύγιο για αδέσποτα ζώα στην Ηλιούπολη πήγε το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι και οι εθελοντές στο καταφύγιο που φροντίζουν τα εγκαταλελειμμένα ζώα, και το οποίο διαχειρίζεται η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, και τους συνεχάρη για την αγάπη και τη φροντίδα που παρέχουν στα ζώα.

«Ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων ήθελα να βρεθώ μαζί σας, να σας ευχαριστήσω για τη σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε και να συζητήσουμε, βέβαια, και για το καινούργιο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, το οποίο θα θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση εντός των επόμενων 10 ημερών. Θα αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τα σχόλιά σας και πιστεύω ότι θα μπορεί να έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Μαΐου» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε μεταξύ άλλων με την παλαιότερη εθελόντρια της δομής, Έμυ Παπαγιαννοπούλου, και τον δήμαρχο Ηλιούπολης Γιώργο Χατζηδάκη. Το προσωπικό του καταφυγίου σημείωσε ότι συντάσσεται με τις πρόνοιες του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου, που αποβλέπει στην επίλυση πολύπλευρων και χρόνιων προβλημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τον πρωθυπουργό να επιμείνει, ειδικά στο θέμα των στειρώσεων.

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων επισκέφτηκα το καταφύγιο αδέσποτων Ηλιούπολης. Συζήτησα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν υπεύθυνοι και εθελοντές και για το νέο Ν/Σ για τα ζώα συντροφιάς. Οι φίλοι δεν αγοράζονται. Ανοίξτε την αγκαλιά σας και σώστε ένα αδέσποτο» ανέφερε στο μήνυμά του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Κυριάκος Μητσοτάκης για αδέσποτα: «Οι φίλοι δεν αγοράζονται, ανοίξτε την αγκαλιά σας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι έχει ασχοληθεί προσωπικά με το ζήτημα για τα ζώα συντροφιάς, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο είναι προϊόν εκτενούς προεργασίας, σε συνεννόηση με όλους τους ενδιαφερόμενους, όμως προσβλέπει σε γόνιμη συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση, ειδικά ανθρώπων της «πρώτης γραμμής» στα θέματα φιλοζωίας.

Ο πρωθυπουργός ένωσε τη φωνή του με τους ανθρώπους του καταφυγίου όσον αφορά τις υιοθεσίες, προτρέποντας τους πολίτες να υποδεχτούν με στοργή αδέσποτα ζώα ως μέλη της οικογένειάς τους.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αγκαλιάζει αδέσποτο - Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο καταφύγιο που διαχειρίζεται η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αγκαλιάζει αδέσποτο - Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο καταφύγιο που διαχειρίζεται η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Οι φίλοι δεν αγοράζονται. Ανοίξτε την αγκαλιά σας και σώστε ένα αδέσποτο» είπε και εξέφρασε επίσης τη στήριξή του για την οργανωμένη υιοθεσία από ανάδοχους στο εξωτερικό.

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Τι μπορούμε να κάνουμε

Σήμερα, 4 Απριλίου 2021, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Εκτιμάται υπάρχουν περισσότερα από 1 εκατ. αδέσποτα στην Ελλάδα.

Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης δίνει καθημερινό αγώνα για τα αδέσποτα. «Δεν αγοράζω, υιοθετώ. Δε ζευγαρώνω, στειρώνω» αναφέρει μεταξύ άλλων. Η συγκεκριμένη φιλοζωική οργάνωση έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν διάφορα βίντεο και με αφορμή τη σημερινή ημέρα, καλώντας τους πολίτες να φροντίσουν ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων. Όπως αναφέρει:

  • «Πιέζουμε τον δήμο μας για την στείρωση και την περίθαλψη των αδέσποτων.
  • Αφήνουμε ξηρά τροφή και νερό έξω από την πόρτα μας.
  • Ενισχύουμε τη φιλοζωική της περιοχής μας με εθελοντική βοήθεια, φάρμακα και τροφές.
  • Στειρώνουμε το κατοικίδιο μας.
  • Και αν θέλουμε κατοικίδιο υιοθετούμε με υπευθυνότητα και σώζουμε ένα πλάσμα από τον δρόμο.
  • Μέχρι να αδειάσουν οι δρόμοι και τα κλουβιά! Οι φίλοι δεν αγοράζονται».

Η Vanessa-Mae για τα Aδέσποτα της Ελλάδας - Vanessa-Mae being the voice for the Strays of Greece

Γιώργος Μαυρίδης - Μέχρι να μην υπάρχουν πια ζώα στον δρόμο

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ