Ελλαδα

Θριάσιο: Γίνεται νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς κορωνοϊού

Τι ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας - Δείτε το βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θριάσιο: Μετατρέπεται αποκλειστικά σε covid νοσοκομείο, εξυπηρετώντας μόνο ασθενείς με κορωνοϊό
Θριάσιο: Μετατρέπεται αποκλειστικά σε covid νοσοκομείο, εξυπηρετώντας μόνο ασθενείς με κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το Θριάσιο νοσοκομείο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά ασθενείς με κορωνοϊό, όπως είπε ο Β.Κικίλιας, με τα non Covid περιστατικά να οδηγούνται σε ιδιωτικές κλινικές.

Το Θριάσιο μετατρέπεται σε νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό, γνωστοποίησε ο Βασίλης Κικίλιας στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για το λιανεμπόριο και τις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Όπως είπε, στο Θριάσιο νοσοκομείο θα οδηγούνται μόνο ασθενείς με κορωνοϊό, με όλα τα περιστατικά non Covid-19 να εξυπηρετούνται πλέον από τον Ιδιωτικό Τομέα.

Στόχος είναι, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 να διαθέτει 130 απλές κλίνες Covid και 33 ΜΕΘ Covid. «Το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα κάνουν ότι απαιτείται για να ενισχύσουν τη δύναμη του ΕΣΥ με όλους τους δυνατούς τρόπους» ξεκαθάρισε ο υπουργός. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι «λόγω των αναγκών, με τη χρήση καρδιολογικών κλινικών αρνητικής πίεσης και χειρουργείων δημιουργούνται 51 καινούργιες ΜΕΘ στην Αττική για την προσωρινή έκτακτη και πολύ επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε».

«Δημιουργούνται 16 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Γεννηματάς, 5 στον Ευαγγελισμό, 5 στο Λαϊκό, 7 στο Ιπποκράτειο, 4 στο ΕΛΠΙΣ, 10 στο Κωνσταντοπούλειο και 4 στο Αττικόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίτερα 3.616 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική, εκ των οποίων τα 1.706 στην Αττική.

(... από 04.50 και μετά)

Ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας | Κικίλιας - Χαρδαλιάς

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ