Ελλαδα

Παυλάκης: «Θα γίνουμε Πορτογαλία αν ανοίξουμε πρόωρα»

«Θα υπάρξει τριπλασιασμός των κρουσμάτων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
attiki-min.jpg
Στιγμιότυπο στην Αττική © EUROKINISSI

Ο ερευνητής Γιώργος Παυλάκης εμφανίστηκε αρνητικός σε μία άρση του lockdown - Τι είπε για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα

 

Ανησυχία για το άνοιγμα δραστηριοτήτων εξέφρασε ο Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος προειδοποίησε ότι «αν ανοίξουμε πρόωρα μπορεί να τριπλασιαστούν τα κρούσματα» και προσθέτονας ότι εάν το άνοιγμα δεν γίνει με προσοχή, τότε η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Πορτογαλία. Υπενθυμίζεται ότι στο τραπέζι είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των σχολείων και της εστίασης από τον επόμενο μήνα.

Ο Γιώργος Παυλάκης, ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ, εξήγησε ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να φανεί πρώτα από όλα εάν το επιδημικό κύμα αρχίζει να χαμηλώνει και τότε σιγά σιγά να αρχίσει μια αποσυμπίεση. Ο ίδιος τόνισε πως τα μέτρα που υπάρχουν αυτή την στιγμή δουλεύουν και ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει Πορτογαλία αν ανοίξει απρόσεχτα.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, στην Πορτογαλία «άνοιξαν μια βδομάδα παραπάνω από την Ελλάδα και είχαν φοβερό επιδημικό κύμα με αποτέλεσμα να τραβήξουν μεγάλο κύμα που είδαν και έπαθαν να το κατεβάσουν. Η Ελλάδα κινδυνεύει να πάθει το ίδιο». Σημείωσε ωστόσο πως μπορούν να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους, σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα το τρίτο κύμα στην Ελλάδα έχει κρατηθεί πολύ χαμηλά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ