Ελλαδα

Μαλεσίνα: Στους 12 οι νεκροί από κορωνοϊό - Δύο θάνατοι σήμερα

Πώς ξεκίνησε η τραγωδία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: 217 νέα κρούσματα στη χώρα σήμερα | 16.08.2020
Υγειονομικό προσωπικό στην Ελλάδα © EUROKINISSI

Στους 12 αυξήθηκαν οι νεκροί από κορωνοϊό στη Μαλεσίνα - Δύο θάνατοι καταγράφηκαν σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021.

Δύο ακόμα θάνατοι καταγράφηκαν σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, στη Μαλεσίνα. Όπως αναφέρει το tvstar.gr, 66χρονη κάτοικος της λοκρικής πόλης έφυγε από τη ζωή σήμερα, ανεβάζοντας τους θανάτους στους 12.

Η άτυχη γυναίκα είχε μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας. Εκτός από την 66χρονη υπέκυψε και ένας 85χρονος στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Από τις 28 Φεβρουαρίου ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε επιβάλει 24ωρο αποκλεισμό στην περιοχή λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων που είχε εντοπιστεί. 

Όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης Λαμίας, Συμεών, αιτία του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου είναι η τέλεση ενός γάμου με συνολικά 230 καλεσμένους. Ο γάμος τελέστηκε με την παρουσία 30 καλεσμένων εντός ναού και ακόμη 200 στον προαύλιο χώρο του.

Ωστόσο, εκτός του γάμου, είχε παρατηρηθεί και μία γενικότερη χαλάρωση όσον αφορά στα μέτρα. Χαρακτηριστικό είναι πως ήταν πλήθος ο κόσμος που μαζευόταν σε καφενεία για να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Να θυμίσουμε πως ο πρώτος νεκρός κατεγράφη στις 3 Μαρτίου και ήταν ένας άνδρας ηλικίας 84 ετών. Εντός των επόμενων ημερών κατεγράφησαν και άλλοι θάνατοι, μεταξύ των οποίων ένας 38χρονος πατέρας.

Τα ξημερώματα της Κυριακής πέθανε και ένας 44χρονος, επίσης πατέρας, ο οποίος δεν είχε υποκείμενο νόσημα. Υπολογίζεται πως είναι περί τους 50 οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές τόνισε πως η Μαλεσίνα πλήρωσε πολύ βαρύ τίμημα από την εξάπλωση της ασθένειας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ