Ελλαδα

Διεθνής αναγνώριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κατατάχθηκε μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπουδαίες επιδόσεις για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναδείχθηκε μεταξύ των κορυφαίων ιδρυμάτων στον κόσμο από τον φορέα αξιολόγησης Quacquarelli Symonds
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | PHOTO: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σπουδαίες επιδόσεις για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναδείχθηκε μεταξύ των κορυφαίων ιδρυμάτων στον κόσμο από τον φορέα αξιολόγησης Quacquarelli Symonds

Σπουδαία διεθνή αναγνώριση κέρδισε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Ο φορέας αξιολόγησης Quacquarelli Symonds (QS) για το 2021 κατατάσσει το εμβληματικό οικονομικό πανεπιστήμιο της χώρας (ιδρύθηκε το 1920) μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστημίων στον κόσμο.

Μάλιστα, το ΟΠΑ αναδεικνύεται πρώτο μεταξύ των Ελληνικών πανεπιστημίων στα 4 από τα 5 επιστημονικά πεδία ή περιοχές. 

Ειδικότερα, το ΟΠΑ στο επιστημονικό πεδίο της Διοίκησης Επιχειρήσεων κατατάσσεται παγκοσμίως στην 145η θέση (1ο στην Ελλάδα). Στο πεδίο της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής το ΟΠΑ κατατάσσεται παγκοσμίως μεταξύ των θέσεων 101-150, βελτιώνοντας σημαντικά τη θέση του στο πεδίο αυτό σε σχέση με το 2020 (1ο στην Ελλάδα). Στο επιστημονικό πεδίο των Οικονομικών κατατάσσεται παγκοσμίως μεταξύ των θέσεων 201-250 (1ο στην Ελλάδα). 

Στην επιστημονική περιοχή των Κοινωνικών Επιστημών, που περιλαμβάνει πλήθος επιστημονικών πεδίων (π.χ. Accounting & Finance, Business & Management Studies, Communication & Media Studies, Economics & Econometrics, Education, Library & Information Management, Politics & International Studies, Social Policy & Administration, Sociology, Sports, Statistics & Operational Research), το ΟΠΑ κατατάσσεται στην 243η θέση, βελτιώνοντας κατά 15 θέσεις τη σειρά κατάταξής του (1ο στην Ελλάδα). 

Τέλος, στο πεδίο της Επιστήμης των Υπολογιστών και των Πληροφοριακών Συστημάτων κατατάσσεται μεταξύ των κλάσεων 301-350, βελτιώνοντας κι εδώ την κατάταξή του, δεδομένου ότι στο προηγούμενο έτος είχε τοποθετηθεί στην κατηγορία 351-400.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού ιδρύματος, η QS World University Rankings λαμβάνει στοιχεία από τη βιβλιογραφική βάση επιστημονικών δημοσιεύσεων (Scopus) που αφορούν στην ερευνητική δραστηριότητα και την απήχηση του ερευνητικού έργου του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού των αξιολογούμενων πανεπιστημίων.

Επίσης, συνυπολογίζονται ο διεθνής χαρακτήρας του Ιδρύματος και η φήμη του, τόσο στον χώρο της αγοράς όσο και στην ακαδημαϊκή κοινότητα, η οποία προκύπτει από τη συμμετοχή σε ειδική έρευνα 50.000 στελεχών επιχειρήσεων και 100.000 ακαδημαϊκών αντίστοιχα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ