Ελλαδα

25η Μαρτίου: Ο Νίκος Αλιάγας θα παρουσιάσει την παρέλαση

Θα μεταδοθεί τηλεοπτικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Αλιάγας
Ο Νίκος Αλιάγας © NDP Photo Agency

Ο Νίκος Αλιάγας θα παρουσιάσει την παρέλαση 25ης Μαρτίου παρουσία Καρόλου, Μισούστιν, Αναστασιάδη.

Ο Νίκος Αλιάγας θα είναι το πρόσωπο που θα παρουσιάσει την στρατιωτική παρέλαση και τους εορτασμούς της επετείου της 25ης Μαρτίου, όπου και συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Να σημειωθεί πως η πανδημία του κορωνοϊού διαμόρφωσε τους εορτασμούς να γίνουν σε δύο ημέρες περιορισμένων εκδηλώσεων. Αρχικά, την Τετάρτη 24 Μαρτίου, θα υπάρξει ξενάγηση στην Πινακοθήκη όπου η ΠτΔ και ο πρωθυπουργός θα ξεναγήσουν τους επίσημους προσκεκλημένους στην ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη. Εκείνο το απόγευμα θα παραβρεθούν στα εγκαίνια ένας περιορισμένος κύκλος ατόμων που δεν θα ξεπερνούν τους 30, λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Οπως έχει εξηγήσει η υπουργός Πολιτισμού, «τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης, γεγονός  που τοποθετεί την Αθήνα στον αστερισμό των πρωτευουσών που φιλοξενούν μεγάλα μουσεία Τέχνης, και η απόδοσή της στο ελληνικό και το διεθνές φιλότεχνο κοινό, θα πραγματοποιηθούν μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες».

Ως προς την Πέμπτη 25η Μαρτίου 2021, θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας, στο Σύνταγμα. Οπως έχει γίνει γνωστό δεν θα υπάρχουν άλλοι θεατές πέραν των επίσημων προσκεκλημένων της ελληνικής κυβέρνησης και ενός αριθμού επισήμων, λόγω των περιορισμών της πανδημίας. 

«Οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια δεν αποτελούν απλά μία ευκαιρία να αναπολήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας και να αξιολογήσουμε συνολικά την ιστορική μας διαδρομή, αλλά έχουμε και την υποχρέωση να προδιαγράψουμε το μέλλον μας -και το μέλλον μας, όπως σας είπα, πρέπει να το δούμε μακροπρόθεσμα και όχι μόνο βραχυπρόθεσμα» είχε αναφέρει προ ημερών ο Πρωθυπουργός σε συνάντηση εργασίας που είχε με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, επιμένοντας, ωστόσο, ότι «θα γιορτάσουμε φέτος -έστω και με ενδεχομένως λίγο διαφορετικό τρόπο από αυτόν τον οποίον είχαμε προγραμματίσει, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες- τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη προσφορά στις επόμενες γενιές».

Ο Εμανουέλ Μακρόν ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ακύρωσε την επίσκεψή του στην Αθήνα, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με τον κορωνοϊό στη Γαλλία και την επιβολή αυστηρού lockdown για έναν μήνα στο Παρίσι και άλλες 16 περιοχές. 

Ο Μακρόν θα επισκεπτόταν, μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ, την Ελλάδα στο πλαίσιο της επετείου της 25ης Μαρτίου. Την Αθήνα, ωστόσο, αναμένεται να επισκεφτεί ανήμερα της επετείου ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος.

Μία ημέρα νωρίτερα, στις 24 Μαρτίου, αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Μισούστιν θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 24 Μαρτίου με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις και θα παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ