Ελλαδα

Εμβολιασμοί: Ανοίγουν τα ραντεβού για «ομάδες υψηλού κινδύνου»

Ποια νοσήματα αφορούν - Τι είπε η Μαρία Θεοδωρίδου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
theodoridou-6.jpg
Μαρία Θεοδωρίδου © EUROKINISSI

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμών των ευπαθών ομάδων «λίαν αυξημένου κινδύνου»

Στα τελευταία νέα σχετικά με τα εμβόλια και στην πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα αναφέρθηκαν η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στη συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Μετά το κριτήριο της ηλικίας, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμών των ευπαθών ομάδων «λίαν αυξημένου κινδύνου», όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας η Μαρία Θεοδωρίδου.

Σε αυτή την ομάδα περιλαμβάνονται άτομα με μεταμόσχευση οργάνων ή που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, άτομα με νεφρική ανεπάρκεια, κυστική ίνωση, καρκίνο υπό αγωγή, χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος, και άτομα σε ανοσοκαταστολή.

Όλα τα νοσήματα τα οποία περιλαμβάνονται σε αυτή την πρώτη ομάδα υψηλού κινδύνου θα είναι αναρτημένα στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

proteraiopiisi.jpg

proteraiopiisi2.jpg

proteraiopiisi3.jpg

Η κ. Θεοδωρίδου εξήγησε ότι ο εντοπισμός των ομάδων αυτών, είναι ένα δύσκολο έργο που απαιτεί συνεργασία πολλών, καθώς βασίζεται σε στοιχεία που εκμαιεύονται από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, μητρώα ιατρικών πρωτοκόλλων, από τον ατομικό φάκελο υγείας σε συνεργασία του ΕΟΠΥ και της ΗΔΙΚΑ αλλά και στην αναζήτηση των ειδικών κωδικών των νόσων και των φαρμάκων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ