Ελλαδα

Αλλαγή ώρας 2021: Πότε βάζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά

Τι προβλέπει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλλαγή ώρας 2021
Αλλαγή ώρας 2021

Η αλλαγή ώρας 2021, με τους δείκτες των ρολογιών να πηγαίνουν μπροστά μία ώρα, θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου οι πολίτες καλούνται να βάλουν τους δείκτες των ρολογιών τους μια ώρα μπροστά.

Η αλλαγή ώρας για το 2021 θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Μαρτίου, στις 04.00 τα ξημερώματα.

Όπως και στην προηγούμενη αλλαγή ώρας, όταν οι δείκτες των ρολογιών γύρισαν μια ώρα πίσω, αρκετοί αναρωτιούνται αν αυτή θα είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωκοινοβούλιο έχει ψηφίσει τον τερματισμό από το 2021 της συγκεκριμένης πρακτικής.

Αλλαγή ώρας - Τι προβλέπει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Πότε σταμάτα

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 26 Μαρτίου 2019, η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα.

Για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021. Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο, δεν έχει οριστικοποιήσει τη θέση του, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει «παγώσει» τα πάντα και όλο το βάρος έχει πέσει πλέον στον εμβολιασμό των πολιτών και στην αντιμετώπιση των «κραδασμών» της υγειονομικής κρίσης στις εθνικές οικονομίες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ