Ελλαδα

Τροχαίο στη Βουλή: Καταθέτει ο αυτόπτης μάρτυρας - οδηγός ταξί

Στο «μικροσκόπιο» το οπτικοακουστικό υλικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τροχαίο με μηχανή μπροστά από την είσοδο της Βουλής
Τροχαίο με μηχανή μπροστά από την είσοδο της Βουλής © EUROKINNISSI/

Τροχαίο στη Βουλή: Κατάθεση στους αρμόδιους αστυνομικούς αναμένεται να δώσει ο οδηγός ταξί που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Ο οδηγός ταξί, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου έξω από τη Βουλή, αναμένεται να δώσει κατάθεση σήμερα, 16 Μαρτίου, στους αρμόδιους αστυνομικούς της τροχαίας που διεξάγουν την έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό συμβάν.

Ο οδηγός ταξί ήταν ο άνθρωπος που κινούνταν με το όχημά του ακριβώς δίπλα από τον 23χρονο μοτοσικλετιστή, στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας (με κατεύθυνση προς το Χίλτον), την ώρα που όχημα της Διεύθυνσης Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ. χτύπησε τη μοτοσικλέτα.

Στο «μικροσκόπιο» το οπτικοακουστικό υλικό 

Παράλληλα, το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες που «σκανάρουν» την περιοχή παρέδωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής στον αρμόδιο εισαγγελέα που διεξάγει την έρευνα για το τραγικό δυστύχημα έξω από το κοινοβούλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό θα αποσαφηνίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υπηρεσιακό όχημα της ΕΛΑΣ, αρμόδιο για την ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη, συγκρούστηκε με την μηχανή του άτυχου νεαρού.

Κατέθεσε ο διανομέας

Σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 διευκρινησε πως ο πρώτος κρίσιμος μάρτυρας - διανομέας- έχει ηδη εντοπιστεί και έχει καταθέσει. 

«Έχει ληφθεί κατάθεση από τον διανομέα που βρέθηκε στο σημείο του τροχαίου στη Βουλή», αναφέρει χαρακτηριστικά καταδικάζοντας παράλληλα τη συμπεριφορά τροχονόμου που καταγράφεται σε βίντεο να διώχνει τον μάρτυρα. 

«Σίγουρα δεν αποτυπώνει καλή εικόνα για τη συμπεριφορά του συναδέλφου μου. Όμως υπάρχουν το τελευταίο διάστημα σειρά υποθέσεων οι οποίες ελέγχονται, υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου στην αστυνομία και είναι αυστηροί απέναντι σε συμπεριφορές συναδέλφων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες», τόνισε ο κ. Χρονόπουλος για να προσθέσει: «Σίγουρα θα κινητοποιηθεί η διαδικασία και για αυτό το συμβάν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης σε τέτοιου είδους θέματα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ