Ελλαδα

«Ινδιάνος» - Νέα Σμύρνη: Η μαρτυρία - κλειδί που έφερε τη σύλληψη

Το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 η απολογία στον ανακριτή για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Σμύρνη: Πεσμένος στην άσφαλτο ο αστυνομικός μετά τον ξυλοδαρμό του, δέχεται τις πρώτες βοήθειες από συναδέλφους του
Νέα Σμύρνη: Πεσμένος στην άσφαλτο ο αστυνομικός μετά τον ξυλοδαρμό του, δέχεται τις πρώτες βοήθειες από συναδέλφους του © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η κατάθεση για τον «Ινδιάνο» που οδήγησε τις αρχές να τον συλλάβουν για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Αποκαλυπτική ήταν η μαρτυρία του 58χρονου, ελαιοχρωματιστή στο επάγγελμα, που οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ να συλλάβει τον «Ινδιάνο» για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Ο 30χρονος Ελληνοϊρακινός κατηγορείται ότι έτρεξε, άρπαξε και έριξε από τη μηχανή τον 27χρονο αστυνομικό της ομάδας «ΔΡΑΣΗ», ο οποίος ξυλοκοπήθηκε με μανία.

Ο «Ινδιάνος», πάντως, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και ισχυρίζεται ότι δεν ήταν στη Νέα Σμύρνη, έχοντας μάλιστα και αποδεικτικά στοιχεία. Στην κατάθεσή του ο 58χρονος ελαιοχρωματιστής, ο οποίος έχει συγγενική σχέση με τον 30χρονο Ελληνοϊρακινό, ανέφερε ότι ήταν στη Νέα Σμύρνη για ένα επαγγελματικό ραντεβού. Την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει, συναντήθηκε τυχαία με τον «Ινδιάνο». Τον ρώτησε αν βρισκόταν στο σημείο για να κάνει επεισόδιο, με τον «Ινδιάνο» να του απαντά: «Γιατί θα με δώσεις;». Ο 58χρονος τού είπε πως «αν πειράξεις αστυνομικούς θα σε δώσω στεγνά». Κάτι το οποίο και έγινε.

Η απολογία του συλληφθέντος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021, το πρωί. Ο συνήγορος υπεράσπισής του κάνει λόγο για «αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία / κατάθεση προσώπου, με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους».

Νέα Σμύρνη - Ξυλοδαρμός αστυνομικού - Τι κατέθεσε ο 58χρονος για τον «Ινδιάνο»

Το «Πρώτο Θέμα» δημοσίευσε ολόκληρη την κατάθεση του ελαιοχρωματιστή για τον «Ινδιάνο» και τα άγρια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Αναλυτικά:

Εργάζομαι ως ελαιοχρωματιστής τα τελευταία είκοσι χρόνια. Την 9.3.21 και περί ώρα 15:30 ξεκίνησα από την οικία μου με σκοπό να κατευθυνθώ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης προκειμένου να συναντήσω άνδρα με το όνομα Ηλίας να μιλήσουμε για δουλειά και συγκεκριμένα να βάψω το σπίτι του. […].

Είχαμε κανονίσει να βρεθούμε από το ψητοπωλείο Σάββας που βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου 27. [….[. Έφθασα εκεί περίπου στις 16:30 και περίμενα πίνοντας καφέ μέχρι να συναντήσω τον κ,. Ηλία. [….[. Βρεθήκαμε ώρα 18:30 συζητήσαμε και αφού δεν καταλήξαμε σε συνεργασία αποχωρήσαμε. Εγώ αποχώρησα με κατεύθυνση τη λεωφόρο Συγγρού για να πάρω το λεωφορείο.

Καθώς προχωρούσα αντιλήφθηκα έντονη παρουσία ατόμων στην περιοχή και υπέθεσα ότι ίσως επρόκειτο να λάβει χώρα κάποια συγκέντρωση, γεγονός που αν το γνώριζα θα ακύρωνα το επαγγελματικό μου ραντεβού για να αποφύγω τυχόν ταλαιπωρία.

Καθώς προχωρούσα προς τη λεωφόρο Συγγρού, είδα τον (σ.σ αναφέρει το όνομα του «Ινδιάνου») ο οποίος μένει στη Μαγούλα και τον ρώτησα «Τι κάνεις εδώ ρε (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του), θα κάνετε επεισόδια;». Εκείνος μου απάντησε «γιατί θα με δώσεις;» και εγώ ρου απάντησα «ναι στεγνά, αν κάνεις επεισόδια και πειράξεις αστυνομικούς».

Αμέσως μετά άκουσα να φωνάζει κάποιος από το πλήθος «έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια» και τον είδα να τρέχει με ταχύτητα μαζί με άλλα άτομα προς τους αστυνομικούς που περνούσαν με τα παπάκια, φθάνοντας από τους πρώτους και άρχισε να χτυπάει με κλωτσιές έναν πεσμένο αστυνομικό. Ο (σ.σ: αναφέρει το όνομα του) φορούσε σκουρόχρωμο παντελόνι φόρμας με λευκή ρίγα στα πλάγια και μπουφάν χρώματος χακί που στο πίσω μέρος είχε ένα είδος σκουρόχρωμης στάμπας.

Εγώ φοβήθηκα και κατευθύνθηκα προς τη λεωφόρο Συγγρού, επιβιβάστηκα σε λεωφορείο και αποχώρησα προς την οικία μου. Σήμερα (σ.σ 10.3.21) είδα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ βίντεο από τα επεισόδια στο οποίο φαίνονται ο (σ.σ αναφέρει το όνομα του «Ινδιάνου»)με γυρισμένη πλάτη που φορούσε το χακί μπουφάν που σας είπα καθώς και ένα άτομο με άσπρο μπουφάν το οποίο συμμετέχει και αυτό στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Είμαι απολύτως βέβαιος ότι το δεύτερο άτομο που σας είπα είναι φίλος του (σ.σ αναφέρει το όνομα του «Ινδιάνου»)γιατί το έχω δει αρκετές φορές στο σπίτι του, αλλά δεν γνωρίζω τα στοιχεία του παρά μόνο ότι ο (σ.σ αναφερεται στο όνομα του «Ινδιάνου») τον αποκαλεί (σ.σ αναφέρεται σε προσωνύμιο). Το εν λόγω άτομο, βρισκόταν δίπλα στον (σ.σ αναφερεται στο όνομα του «Ινδιάνου») όταν είχαμε τη στιχομυθία που περιέγραψα παραπάνω».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ