Ελλαδα

Κέρκυρα: Υποχώρησε η θάλασσα στο Ποντικονήσι (εικόνες, βίντεο)

Τι λένε οι ειδικοί για το φαινόμενο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Κέρκυρα η θάλασσα υποχώρησε, αποκαλύπτοντας τον βυθό στο Ποντικονήσι
Στην Κέρκυρα η θάλασσα υποχώρησε, αποκαλύπτοντας τον βυθό στο Ποντικονήσι © corfutvnews.gr

Οι κάτοικοι στην Κέρκυρα, με τη θάλασσα να μη σταματά να υποχωρεί, αντίκρισαν ένα διαφορετικό... Ποντικονήσι, καθώς αποκαλύφθηκε ο πυθμένας.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την Κέρκυρα, όπου η θάλασσα υποχώρησε. Η άμπωτη συνεχίζεται, αποκαλύπτοντας τον βυθό σε Ποντικονήσι, Γαρίτσα και Λάκκα (Παξοί).

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους ειδικούς που μίλησαν για το συγκεκριμένο φαινόμενο, εξηγώντας γιατί υποχωρεί η θάλασσα ήταν και ο Άκης Τσελέντης.

Στην Κέρκυρα, βράχια, φύκια, μεγάλες πέτρες, ακόμη και κορμούς δέντρων, άφησε πίσω της η άμπωτη που «ρούφηξε» τη θάλασσα στον όρμο της Γαρίτσας, στο Ποντικονήσι, αλλά και το λιμάνι της Λάκκας στους Παξούς.

Το φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί εδώ και ημέρες στις ακτές του Ιονίου, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των περιπατητών, καθώς έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον πυθμένα της θάλασσας και ό,τι έκρυβε όλα αυτά τα χρόνια η στάθμη της.

Σύμφωνα, πάντως, με τους ειδικούς επιστήμονες «τα συγκεκριμένα φαινόμενα, συνήθως οφείλονται σε μετεωρολογικές συνθήκες» και εντός ημερών «τα νερά αναμένεται να επανέλθουν στη φυσική τους θέση».

Κέρκυρα - Άμπτωτη: Η θάλασσα υποχώρησε στη Γαρίτσα

Κέρκυρα: Στη Γαρίτσα η θάλασσα υποχώρησε, καθώς η άμπωτη συνεχίζεται

ΑΜΠΩΤΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ 7-3-2021


ΑΜΠΩΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ