Ελλαδα

Λυδία Κονιόρδου: «Οταν ήμουν 15 ετών αποπειράθηκαν να με βιάσουν»

Τι είπε για την υπόθεση με τον Δημήτρη Λιγνάδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λυδία Κονιόρδου
Λυδία Κονιόρδου © EUROKINISSI

Η Λυδία Κονιόρδου αποκάλυψε ότι όταν ήταν 15 ετών αποπειράθηκαν να τη βιάσουν έξω από το σπίτι της και σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Στην αποκάλυψη ότι όταν ήταν 15 ετών αποπειράθηκαν να τη βιάσουν, προχώρησε η Λυδία Κονιόρδου.

«Καμία γυναίκα δεν έχει ζήσει μια ζωή χωρίς παρενόχληση. Εγώ είχα παιδικό τραύμα από σχόλια που άκουγα στον δρόμο» ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε, μιλώντας για την απόπειρα βιασμού έξω από το σπίτι της. «Αργότερα έξω από το σπίτι μου υπήρξε απόπειρα βιασμού σε ηλικία 15 ετών, σώθηκα από τα σκυλιά που άρχισαν να γαβγίζουν όταν έβγαλα μια κραυγή. Εκείνη τη στιγμή παρέλυσα. Παρέλυσα, δεν μπορούσα να υπερασπίσω τον εαυτό μου παρόλο που ήμουν αθλήτρια. Το μόνο που κατάφερα ήταν να βγάλω μια κραυγή, το άκουσαν τα σκυλιά σε μια κτηνιατρική κλινική, άρχισαν να γαβγίζουν και ο βιαστής φοβήθηκε και έφυγε» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Μετά από αυτό, το επεξεργάστηκα μέσα μου και αποφάσισα ότι στη ζωή μου θα υπερασπίζομαι τον εαυτό μου με το σώμα μου, με ό,τι διαθέτω. Βλέπω αυτήν τη στιγμή και μου δίνει κουράγιο, πώς έχει περάσει αυτό το κίνημα στη νέα γενιά, η οποία έχει μηδενική ανοχή σε αυτά και πολύ καλά κάνουν».

Λυδία Κονιόρδου για κίνημα #metoo - Τι είπε για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Η ηθοποιός και πρώην υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Λυδία Κονιόρδου, αναφέρθηκε επίσης στο κίνημα #metoo και στις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Είναι σημαντικό αυτό που γίνεται με το κίνημα metoo. Έχει σπάσει η σιωπή. Είναι σημαντική στιγμή γιατί γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, όχι μόνο στον χώρο του αθλητισμού και του θεάτρου, υπάρχει για πολλές δεκαετίες μια σιωπή, βία και κατάχρηση εξουσίας. Τα θύματα δεν πρέπει να σπιλώνονται μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για ότι έχει συμβεί. Σε αυτό το διάστημα πρέπει τα θύματα να προστατεύονται» ανέφερε ακόμη στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα».

«Όφειλε να διατάξει έρευνα όταν άρχισαν να ακούγονται οι φήμες» ανέφερε για την υπόθεση με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Και πρόσθεσε: «Οι φήμες μπορούν να καταστρέψουν κάποιον. Προσπαθούσα πάντα σε έναν χώρο πολύ ανταγωνιστικό να συγκεντρώνομαι στο δημιουργικό κομμάτι της τέχνης μου. Επί πάρα πολλά χρόνια προχωρούσα χωρίς να μπορώ να πω πως ήξερα. Ακούγονταν πράγματα αλλά μέχρι να αποδειχθεί κάτι, υπάρχει μια πολύ μεγάλη απόσταση».

«Με τον κ. Λιγνάδη δεν είχα συνεργαστεί ποτέ, παρά μόνο πρόσφατα και μάλιστα με την ιδιότητα του σαν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Με το Εθνικό συνεργάζομαι σε σταθερή βάση από την εποχή του Νίκου Κούρκουλου. Το Εθνικό είναι το καλλιτεχνικό μου σπίτι. Θεωρώ, ότι αυτό το ελάχιστο διάστημα που είχα εμπειρία μαζί του, όπως άλλοι 30 συντελεστές, δεν ήταν ικανό για να μπορώ να διαμορφώσω μια ολοκληρωμένη άποψη. Επομένως ήταν άτυχη η αναφορά της υπουργού Πολιτισμού στο όνομα μου».

«Εγώ προσωπικά δεν γνώριζα και δεν είχα μαρτυρίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη» κατέληξε.

Λυδία Κονιόρδου: Στα 15 μου αποπειράθηκαν να με βιάσουν έξω από το σπίτι μου | Έλα Χαμογέλα 7/3/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ