- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
4.2 στην κλίμακα Ρίχτερ, η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε 15 χιλιόμετρα ΔΒΔ της Λάρισας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Ασθενής σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.2 στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:39, 15 χιλιόμετρα ΔΒΔ της Λάρισας.
Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, ανακοίνωσε ότι ο σεισμός έγινε σε απόσταση 228 χλμ. ΒΒΔ της Αθήνας.
Συνολικά, μετά τον ισχυρό σεισμό στην Ελασσόνα, στους δήμους Τυρνάβου, Ελασσόνας και Φαρκαδώνας έχουν κριθεί ΜΗ κατοικήσιμα 570 σπίτια, ενώ στο Δαμάσι έφθασαν ήδη τα πρώτα 37 τροχόσπιτα για την προσωρινή εγκατάσταση των πληγέντων. Οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση για εμφιαλωμένα νερά, αντισηπτικά, μάσκες και αερόθερμα ενώ η σίτιση των πληγέντων γίνεται από το δήμο και τον στρατό.
Στ. Πέτσας: Τη Δευτέρα κατατίθενται 300.000 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτο δήμο
Τη Δευτέρα θα κατατεθούν 300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που επλήγη από το σεισμό στην περιοχή της Ελασσόνας, ώστε να αρχίσει άμεσα και η καταβολή των χρημάτων στους πληγέντες πολίτες, ενώ μέχρι την Τρίτη θα τοποθετηθούν οικίσκοι για να στεγάσουν τους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν από τους σεισμούς στην περιοχή της Ελασσόνας.
Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την περιοχή συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τους δημάρχους Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας και Ελασσόνας Νίκος Γάτσας.
«Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε έναν καταστροφικό σεισμό, ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Η προτεραιότητες μας επικεντρώνονται σε δύο σημεία: στις υποδομές και στην κοινωνική προστασία. Αυτό που επιδιώκουμε είναι η γρήγορη στέγαση των ανθρώπων στα χωριά που επλήγησαν και ήδη σήμερα, ως το βράδυ, θα φτάσουν 37 τροχόσπιτα. Οι οικίσκοι θα τοποθετηθούν ως την Τρίτη, διότι χρειάζονται να προηγηθούν έργα υποδομής, δηλ υδροδότηση και ηλεκτροδότηση», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας από το Δαμάσι του δήμου Τυρνάβου.
Ο κ. Πέτσας είπε ότι σε ό,τι αφορά τα σχολεία «έχουμε λύσεις και θα δώσουμε λύσεις και θα κάνουμε ότι μπορούμε. Θα δοθεί λύση για το 3ο δημοτικό σχολείο Ελασσόνας και για το γυμνάσιο του Δομένικου. Όσον αφορά την κοινωνική προστασία τη Δευτέρα θα γίνει η κατανομή από 300.000 ευρώ στους δήμους Τυρνάβου, Ελασσόνας και Φαρκαδόνας, για να δοθούν στους πληγέντες κατοίκους, οι οποίοι θα λάβουν από 600 έως 6000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες τους... Θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και θα βγούμε πιο δυνατοί αρκεί να έχουμε σχέδιο και σχέδιο έχουμε».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Καθησυχαστικοί Λέκκας και Ταχιάος
Δυστυχώς αυτό είναι το «θέαμα» το οποίο εκόντες άκοντες παρακολουθούμε στους περισσότερους δρόμους
Οι περιοχές που επηρεάζει
Τι ισχύει για τους συρμούς προς Αεροδρόμιο
Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στα ποσοστά καισαρικών
Δείτε το σημερινό σκίτσο του Αρκά
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.