Ελλαδα

Μαργαρίτης Σχοινάς: Πρωταθλητής Ευρώπης η Ελλάδα στον εμβολιασμό

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισκέφτηκε το mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαργαρίτης Σχοινάς και Βασίλης Κικίλιας στο mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι
Μαργαρίτης Σχοινάς και Βασίλης Κικίλιας στο mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι

Επίσκεψη Μαργαρίτη Σχοινά στο mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» για τον κορωνοϊό, παρουσία Βασίλη Κικίλια και Νίκου Χαρδαλιά.

O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, επισκέφθηκε την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 το απόγευμα το mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», όπου συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό.

Μαζί του βρίσκονταν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν φορούσε διπλή μάσκα (υφασμάτινη πάνω από την ιατρική) και περιηγήθηκε στους χώρους του εμβολιαστικού κέντρου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες που περίμεναν τη σειρά τους για να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε:

«Με χαρά και περηφάνια βρίσκομαι στο εμβολιαστικό κέντρο "Προμηθέας" γιατί πριν έρθω ήξερα ότι η Ελλάδα είναι "πρωταθλητής Ευρώπης" στον εμβολιασμό. Και τώρα βλέπω γιατί. Βλέπω ανθρώπους οργανωμένους, βλέπω ένα κράτος σοβαρό, βλέπω ανθρώπους με χαρά στα πρόσωπά τους να ετοιμάζονται να εμβολιαστούν. Ό,τι βλέπω μου θυμίζει Ευρώπη».

Και πρόσθεσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτό το "θαύμα". Στην πράξη δείχνουμε ότι η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που μπορεί να τα καταφέρει εκεί που άλλοι δεν τα κατάφεραν τόσο καλά. Είναι πολύ σημαντικό και συμβολικό ότι βρίσκομαι εδώ την ημέρα που η χώρα ξεπέρασε τις 1.000.0000 δόσεις».

Μαργαρίτης Σχοινάς - Εμβολιασμοί για κορωνοϊό στην Ελλάδα: Το 6,5% των πολιτών έχει κάνει μία δόση από το εμβόλιο

«Έχει εμβολιάσει το 6,5% του πληθυσμού με μια δόση και το 3,5% και με τις δύο δόσεις. Έχει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για 1.000 εμβολιαστικά κέντρα, έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά χαμένων δόσεων στην Ευρώπη και έχει την τελειότερη τεχνολογική πλατφόρμα για ραντεβού.

» Αυτές οι ιστορίες πρέπει να ειπωθούν και να είναι γνωστές. Συγχαρητήρια σε όλους. Έχουμε ακόμα δουλειά μπροστά μας αλλά η αρχή είναι ενθαρρυντική. Είναι εξαιρετική» κατέληξε ο Μαργαρίτης Σχοινάς από το mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας».

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, συνομιλεί με ηλικιωμένο στο mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, συνομιλεί με ηλικιωμένο στο mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι

Παρόντες ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και η επικεφαλής του mega εμβολιαστικού κέντρου, Σμήναρχος Κυριακή Πελέκη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ