Ελλαδα

Lockdown - Νέα μέτρα: Αλλαγές σε άθληση και βόλτα με κατοικίδιο

Οι περιορισμοί για τον κωδικό 6 στο 13033

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βόλτα με κατοικίδιο εν μέσω lockdown: Μόνο πεζή ή με ποδήλατο από την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 σε όλη την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Βόλτα με κατοικίδιο εν μέσω lockdown: Μόνο πεζή ή με ποδήλατο από την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 σε όλη την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τι αλλάζει με τον κωδικό 6 στο 13033 για μετακίνηση που αφορά σε άθληση, τρέξιμο και βόλτα με κατοικίδιο εν μέσω lockdown.

Νέα δεδομένα ισχύουν από την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, στις 06.00 το πρωί, για τον κωδικό 6 που αφορά μετακινήσεις για άθληση, τρέξιμο και βόλτα με κατοικίδιο.

Στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τι αλλάζει για sms και μετακινήσεις, καθώς το lockdown γίνεται σκληρότερο.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ενεργοποιούνται αλλαγές με τα SMS και τον κωδικό 6 στο 13033. Όπως γνωστοποίησε, σε όλη την ελληνική επικράτεια, ανεξάρτητα αν η περιοχή βρίσκεται σε «κόκκινο» ή «βαθύ κόκκινο» στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, εφόσον κάποιος πολίτης επιθυμεί να βγει από το σπίτι για να πάει για άθληση ή για να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του, στέλνει τον κωδικό 6 με SMS στο 13033, ωστόσο η μετακίνηση πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Απαγορεύεται το αυτοκίνητο ή η μοτοσικλέτα προκειμένου να μεταβεί κάποιος σε άλλη περιοχή ώστε να κάνει άθληση ή να βγάλει βόλτα τον σκύλο του.

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, είναι να περιοριστούν οι μετακινήσεις, καθώς η διασπορά κορωνοϊού είναι μεγάλη. Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίτερα 2.702 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 1.269 στην Αττική.

Όπως διευκρίνισε, ο περιορισμός των 2 χλμ. ή εντός δήμου που ισχύει για τα σούπερ μάρκετ (Κωδικός 2) και τράπεζες (Κωδικός 3), δεν αφορά στις μετακινήσεις που γίνονται για άθληση, τρέξιμο ή βόλτα με κατοικίδιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ