Ελλαδα

Γώγος: Μπορεί να χρειαστεί παράταση μίας εβδομάδας στο lockdown

Αισιοδοξία για άνοιγμα δραστηριοτήτων μετά τις 15 Μαρτίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το lockdown στην Αθήνα
Στιγμιότυπο από το lockdown στην Αθήνα © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Χαράλαμπος Γώγος: Οι εκτιμήσεις του καθηγητή για παράταση του lockdown, το άνοιγμα του λιανεμπορίου και το άνοιγμα των Εκκλησιών.

Στο ενδεχόμενο να χρειαστεί παράταση μίας εβδομάδας στο lockdown, αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος. 

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος είπε ότι υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση και παράλληλα έχουμε και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας. «Ο χειρότερος δυνατός συνδυασμός αυτή την στιγμή στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι αυτή η περίοδος είναι «βαθιά κόκκινη περίοδος», αλλά και ότι αυτό το 15ήμερο είναι κρίσιμο.  

Ο καθηγητής εμφανίστηκε αισιόδοξος για το άνοιγμα δραστηριοτήτων μετά τις 15 Μαρτίου, ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη για την τήρηση των μέτρων από όλους. Μάλιστα, εκτίμησε ότι το λιανεμπόριο θα είναι από τις πρώτες δραστηριότητες που θα ανοίξουν και το χαρακτήρισε «λιγότερο επιβαρυντικό». Ξεκαθάρισε ακόμη ότι όσο υπάρχει ο κορωνοϊός θα  μας απασχολούν οι μεταλλάξεις.

Σε ό,τι αφορά την Τσικνοπέμπτη, ο Χαράλαμπος Γώγος είπε πως θα ήταν καλό να κάνουμε μόνοι μας λόγω της οικογενειακής διασποράς, ενώ, αναφερόμενος στο Πάσχα, δήλωσε ότι τότε μπορεί να ανοίξουν οι εκκλησίες. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση της Παρασκευής είχε επισημάνει ότι και την ερχόμενη Πέμπτη, όπως και κάθε ημέρα θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα, με απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00 το βράδυ. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ