Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά μαγαζιά μόνο στη μία πλευρά του δρόμου

Γιατί τα μέτρα ισχύουν μόνο στη μία πλευρά του δρόμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη © YouTube/ Voria gr

Lockdown: Δρόμος στην Θεσσαλονίκη έχει ανοιχτά μαγαζιά στη μία πλευρά και κλειστά στην άλλη.

Ένα πολύ ιδιαίτερo φαινόμενο παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες του lockdown, καθώς στον ίδιο δρόμο, τα μαγαζιά στη μία πλευρά είναι ανοιχτά και στην άλλη κλειστά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το voria.gr, στην οδό Καραολή Δημητρίου, έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ισχύει μία πολύ περίεργη κατάσταση, λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί σε έναν μόνο δήμο εντός του αστικού ιστού της πόλης.

Μετά την ένταξη του δήμου, Κορδελιού Ευόσμου, στην κόκκινη ζώνη, τα μέτρα ισχύουν μόνο στη μία πλευρά του δρόμου, καθώς η άλλη ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Παύλου Μελά.

Αυτό προκαλεί σύγχυση στους πολίτες, οι οποίοι πρακτικά υποχρεούνται να επιστρέφουν είτε στις 6 το απόγευμα είτε στις 9 το βράδυ, ανάλογα με την πλευρά στην οποία βρίσκεται το σπίτι τους. Παράλληλα υπάρχουν και διαμαρτυρίες επαγγελματιών που κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς αντιστοίχως είναι ανοιχτά τα καταστήματα μόνο από τη μία πλευρά του δρόμου.

Eπιχειρηματίας της περιοχής τονίζει στο MEGA ότι η κινητικότητα παραμένει και όσοι θέλουν περνούν στον απέναντι δρόμο για να ψωνίσουν, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό: «Ζούμε το θέατρο του παραλόγου τις τελευταίες μέρες με όλη αυτή την κατάσταση που έχει επικρατήσει στον δήμο μας. Διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες του Ευόσμου γιατί τα καταστήματα κλείνουν στις 6 το απόγευμα, ενώ οι καταστηματάρχες του δήμου Παύλου Μελά που είναι στον ίδιο δρόμο ακριβώς κλείνουν στις 9».

Η οδός Καραολή Δημητρίου στον Εύοσμο, όπου τα μέτρα ισχύουν μόνο στη μία πλευρά του δρόμου

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ