Ελλαδα

Λιγνάδης: Αποχώρησε από την υπεράσπισή του ο Νίκος Γεωργουλέας

«Η απόφαση ελήφθη από κοινού εδώ και δύο ημέρες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Γεωργουλέας
Νίκος Γεωργουλέας © EUROKINNISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Τέλος από δικηγόρος του ο Νίκος Γεωργουλέας - Τη σκυτάλη παίρνει ο Αλέξης Κούγιας.

Ακόμα μία εξέλιξη στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Χθες, 22 Φεβρουαρίου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο Νίκος Γεωργουλέας, ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση. Ο κ. Γεωργουλέας ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπεράσπιση του μέχρι πρότινος πελάτη του, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή είχε ληφθεί από κοινού δύο ημέρες νωρίτερα.

Η αποχώρηση του Νίκου Γεωργουλέα συμπίπτει με την εμφάνιση στην υπόθεση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος τη Δευτέρα με δηλώσεις του δηλωσε έτοιμος να υπερασπιστεί τον σκηνοθέτη. 

Ο Αλέξης Κούγιας αναμένεται την Τρίτη να επισκεφθεί το γραφείο της ανακρίτριας, να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να ζητήσει μία ακόμη ημέρα προθεσμία ώστε ο εντολέας του να απολογηθεί την Πέμπτη. 

Πάντως, μιλώντας στο MEGA, ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε μάλιστα ότι θα παραιτηθεί της νομικής εκπροσώπησης του Δημήτρη Λιγνάδη στην περίπτωση που δεν πειστεί για την αθωότητά του. Όπως είπε, είναι αρχή του να μην υπερασπίζεται τοκογύφους και παιδόφιλους, αλλά θα μελετήσει τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον του γνωστού σκηνοθέτη.

Υπόμνημα Αγαπηδάκη για τους ανήλικους πρόσφυγες

Την ίδια ώρα, τη δημοσιότητα δόθηκε το υπόμνημα που κατέθεσε η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας τη διερεύνηση δημοσιευμάτων σχετικά με «ενδεχόμενες έκνομες πράξεις» εις βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, η κ. Αγαπηδάκη αναφέρεται στο υπόμνημά της σε ρεπορτάζ του Mega, όπου αναφερόταν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης φέρεται να προσέγγιζε ανήλικους πρόσφυγες, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται και ΜΚΟ. Μάλιστα, όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης που κατοικούσε σε διαμέρισμα τελευταίου ορόφου στο Μεταξουργείο, «δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά», σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων. 

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι όταν είχε ερωτηθεί ο σκηνοθέτης για τις επισκέψεις των ανήλικων παιδιών είχε δηλώσει ότι συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε αλλοδαπούς. Χθες, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Εθνικό Θέατρο, διευκρινίστε ότι «ο κ. Λιγνάδης ουδέποτε είχε οποιαδήποτε διδακτική οργανωτική εμπλοκή με εργαστηριακά προγράμματα του Εθνικού Θεάτρου, προς Έλληνες ή πρόσφυγες ανηλίκους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ