Ελλαδα

ΔΕΔΔΗΕ: Ολονύχτια επιχείρηση για τις βλάβες στην Αττική

Πολλές κατοικίες παραμένουν χωρίς ρεύμα στα Βόρεια Προάστια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια στον Διόνυσο έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια»
Χιόνια στον Διόνυσο έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια» © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Βυθισμένα στο σκοτάδι πολλά νοικοκυριά στα Βόρεια Προάστια, με συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να δίνουν ολονύχτια μάχη για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Αναμένεται ολονύχτια η επιχείρηση για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στην Αττική, που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια».

Υπενθυμίζεται ότι 3.500 - 4.000 σπίτια στην Κηφισιά παραμένουν χωρίς ρεύμα, με τον στρατό να ενεργοποιείται για να επιστρέψει γρηγορότερα το ρεύμα στα νοικοκυριά.

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει λόγο για «πρωτοφανείς ζημιές», γνωστοποιώντας ότι τουλάχιστον 460 τεχνικοί θα συνεχίσουν τις εργασίες όλο το βράδυ για την αποκατάσταση των ζημιών στην Αττική.

«Με αφορμή τις πρωτοφανείς ζημιές που έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία ''Μήδεια'' στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, που είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση εκατοντάδων δέντρων σε γραμμές Μέσης και Χαμηλής Τάσης πολλών περιοχών της Αττικής και κυρίως στα Βόρεια Προάστια, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι αυτή την ώρα το τεχνικό του προσωπικό (περί τα 400 άτομα), το οποίο ενισχύεται με επιπλέον 60 άτομα από τις υπόλοιπες περιφέρειες, συνεχίζει πυρετωδώς το εξαιρετικά δύσκολο έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε όλο το λεκανοπέδιο» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ.

Και προσθέτει: «Συντονισμένες οι δυνάμεις του ΔΕΔΔΗΕ με τις δυνάμεις των Δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του Στρατού, προσπαθούν αυτή την ώρα να ολοκληρώσουν τη διάνοιξη κεντρικών αλλά και παράπλευρών/βοηθητικών οδών καθώς και να ολοκληρώσουν απαραίτητα κλαδέματα δέντρων, προκειμένου τα συνεργεία του να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου και να αποκαταστήσουν τις ζημιές,

» Από το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου και έως τώρα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική προέβησαν στην κοπή και κλάδεμα περισσότερων από 700 δένδρων που είχαν πέσει στο Δίκτυο κυρίως στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον 85 γραμμές Μέσης Τάσης (ΜΤ). Συνολικά έχουν γίνει εκατοντάδες χειρισμοί στο δίκτυο Μέσης Τάσης και έχουν επαναφερθεί περί τις 35 γραμμές ΜΤ».

«Ο ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας το έργο αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ