- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μεταλλάξεις κορωνοϊού στην Ελλάδα - Έφθασαν τις 530
Τα νεότερα στοιχεία που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ - Δείτε τους πίνακες
Οι μεταλλάξεις κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 530, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021.
Για τις μεταλλάξεις κορωνοϊού που έχουν επιβεβαιωθεί στην Ελλάδα από την ανάλυση δειγμάτων, ενημερώνει ο ΕΟΔΥ.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, οι μεταλλάξεις κορωνοϊού ανέρχονται σε 530.
Από αυτές οι 40 αφορούν σε εισαγόμενα κρούσματα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, η πλειονότητα των μεταλλάξεων κορωνοϊού αφορούν στη βρετανική μετάλλαξη κορωνοϊού. Ειδικότερα, από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τα παραλλαγμένη στελέχη του ιού έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 495 θετικά στελέχη της βρετανικής μετάλλαξης (Β.1.1.7) και 7 της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης (B.1.351).
Στον πίνακα του ΕΟΔΥ που ακολουθεί, απεικονίζεται η απόλυτη και σχετική συχνότητα των θετικών δειγμάτων με μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού ανά τύπο μετάλλαξης, από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης μέχρι σήμερα.
Στον δεύτερο πίνακα του ΕΟΔΥ παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία για τη βρετανική μετάλλαξη στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 698 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 328 στην Αττική.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπουδαία ημέρα για την πόλη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι περιοχές που χρειάζονται προσοχή
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Δείτε την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ
Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ
Για ποια αιτήματα θα προτείνει η εισαγγελέας
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Καραμανλή στη Βούλα
Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω κακοκαιρίας
Πιθανές χαλαζοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο
Έλεγχοι σε όλο το οδικό δίκτυο - Περιορισμοί στην κίνηση βαρέων οχημάτων
Σε επιφυλακή οι κρατικές υπηρεσίες και η Πυροσβεστική - Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες
Έντονα φαινόμενα σε Αττική, Θεσσαλία, Εύβοια, Σποράδες και νησιά του Αιγαίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.