Ελλαδα

Κορωνοϊός-Θεοδωρίδου: Η ηλικία πιο επιβαρυντικός παράγοντας

Τα νέα στοιχεία για τους εμβολιασμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου
H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου © EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Η ενημέρωση για τον εμβολιασμό των πολιτών κατά του κορωνοϊού από τη Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα (15/2), η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

H κ. Θεοδωρίδου, από την αρχή κιόλας της ενημέρωσης, επεσήμανε ότι η «ανάσα του εμβολίου έφερε προβληματισμούς στις χώρες για την παραγωγή και τη διάθεση του εμβολίου στους πολίτες», ενώ αναφέρθηκε και στα κριτήρια για τον εμβολιασμό των πολιτών. «Τα επιδημιολογικά στοιχεία στη χώρα μας δείχνουν ότι η ηλικία αποτελεί τον πιο επιβαρυντικό παράγοντα. 8 στις 10 εισαγωγές στις ΜΕΘ και 9 στους 10 θανάτους αφορούν άτομα μεγάλης ηλικίας, άνω των 60 ετών. Όταν η διαθεσιμότητα των εμβολίων είναι περιορισμένη, η ηλικία αποτελεί τον παράγοντα της προτεραιοποίησης». Αναφερόμενη στις ομάδες που ήδη εμβολιάστηκαν ή εμβολιάζονται το επόμενο διάστημα, τόνισε ότι οι επόμενες ομάδες που ακολουθούν είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου, και θα εμβολιαστούν ανεξαρτήτου ηλικίας. Και εξήγησε: «Τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ή βρίσκονται σε λίστα να μεταμοσχευθούν, οι νεφροπαθείς, τα άτομα με κυστική ίνωση, τα άτομα με καρκίνο υπό θεραπεία, άτομα με σοβαρά χρόνια προβλήματα του αναπνευστικού, άτομα με ΧΑΠ ή διάμεση πνευμονοπάθεια, άτομα με χρόνια ηπατική νόσο κ.α». 

Αναφερόμενη στις εικόνες που καταγράφηκαν σήμερα στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, η κα Θεοδωρίδου σημείωσε ότι παρά τις καιρικές συνθήκες η εικόνα που δόθηκε υπήρξε αισιόδοξη. 

Θεμιστοκλέους: Ελάχιστα προβλήματα λόγω καιρού στα εμβολιαστικά κέντρα

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε σε μικρά προβλήματα που καταγράφηκαν λόγω του καιρού σε εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα μας. Σημειώνοντας ότι δεν κατάφεραν να φτάσουν τα εμβόλια στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας, αφού δεν έγινε η πτήση του αεροσκάφους. «Ο εμβολιασμός αποτελεί τη διέξοδο, τη λύση, την ελευθερία. Θα κάνουμε τα πάντα για να εμβολιάσουμε τα άτομα που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα». 

Οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει έως τώρα τους 550.000, ενώ σήμερα παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες εμβολιάστηκαν 25.000 άτομα, που αποτελεί και ρεκόρ εμβολιασμού, σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους και υπογράμμισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που σήμερα είχαν ραντεβού για να εμβολιαστούν προσήλθε στα κέντρα.  Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το ποσοστό ξεπέρασε το 90%.

«Όσα ραντεβού χάθηκαν θα κλειστούν εκ νέου» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους. Ανέφερε ότι σήμερα στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο της Αθήνας εμβολιάστηκαν 1.400 άτομα, 600 στην Θεσσαλονίκη και σε πλήρη ανάπτυξη θα εμβολιάζονται 5.500 άτομα καθημερινά, ενώ έχουν κλειστεί μέχρι σήμερα 235.000 ραντεβού στις ηλικίες 60-64 και 150.000 ραντεβού 75-79.

Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός
«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός

Πλέον είναι απαραίτητο, πρέπει να κατανοηθούν τα αίτια. Απαιτείται να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε τα αγόρια όπως εκπαιδεύτηκαν οι πατεράδες τους. Να τους βοηθήσουμε να κατέβουν από το βάθρο τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.