Ελλαδα

Εμβολιασμοί: Πώς κλείνουμε ραντεβού στο emvolio.gov.gr

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τέσσερις τρόπους για να κλείσουν το σχετικό ραντεβού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο κορωνοϊού
Εμβόλιο κορωνοϊού © EPA

Όσοι ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν και ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα, που έχει προτεραιότητα, έχουν τέσσερις τρόπους για να κλείσουν το σχετικό ραντεβού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εμβολιασμού «Ελευθερία», από την Τετάρτη (10/02), λειτουργεί η πλατφόρμα για τον καθορισμό ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, για τα άτομα από 60 έως 64 ετών, με τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα να λαμβάνει το εμβόλιο της AstraZeneca. 

Η επόμενη ηλικιακή ομάδα που έχει σειρά για εμβολιασμό, είναι αυτή των ατόμων 75 έως 79, για τους οποίους η πλατφόρμα για τον καθορισμό ραντεβού θα αρχίσει να λειτουργεί την Παρασκευή (12/02).

Εκείνοι που επιθυμούν να εμβολιαστούν, έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού με τέσσερις τρόπους.

Οι τρόποι αυτοί είναι οι εξής:

  • Μετάβαση σε κάποιο φαρμακείo το οποίο θα τους βοηθήσει να κλείσουν το ραντεβού.
  • Μετάβαση σε κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όπου και ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να το κάνει με μια υπεύθυνη δήλωση.
  • Μέσω άυλης συνταγογράφησης και εάν οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034. 
  • Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και σημειώνεται ότι δίνεται η δυνατότητα τροποποίησης ενός κανονισμένου ραντεβού, ενώ σε φαρμακεία και ΚΕΠ αρκεί μόνο ο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα για το κλείσιμο του ραντεβού.

Μπαίνοντας στη διεύθυνση emvolio.gov.gr, όπου ελέγχεται η προτεραιοποίηση, αφού ο πολίτης βάλει τους κωδικούς TAXISnet και τον ΑΜΚΑ, μπορεί να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο, ημέρα και ώρα, ενώ ακολούθως να επιβεβαιώσει τα ραντεβού.

Όταν έχει κλειστεί το ραντεβού, ο πολίτης θα λάβει έναν μοναδικό κωδικό-αριθμό και ένα QR Code, τον οποίο θα πρέπει να έχει μαζί του την ημέρα που θα κάνει ο πολίτης το εμβόλιο. Επίσης, μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ