- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άντζυ Σαμίου: Παρενοχλήθηκα σεξουαλικά στα πέντε μου χρόνια
«Η ψυχική οδύνη και το μπέρδεμα που ένιωθα στην ψυχούλα μου ήταν κάτι τρομερό»
Η τραγουδίστρια η Άντζυ Σαμίου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, εξομολογήθηκε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στην ηλικία των 5 ετών
Μετά την εξομολόγηση του ηθοποιού Δημήτρη Μοθωναίου, ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης από συγγενικό του πρόσωπο κατά εξακολούθηση από την ηλικία των έξι ετών, η τραγουδίστρια η Άντζυ Σαμίου πήρε το θάρρος και μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook μοιράστηκε τη δική της δυσάρεστη εμπειρία την οποία βίωσε στην τρυφερή ηλικία των 5 ετών.
Η ανάρτηση της Άντζυς Σαμίου για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε:
«Παρακολούθησα την συνέντευξη του Δημήτρη Μοθωναίου και έκλαψα. Μου έξυσε την πληγή γιατί κι εγώ υπέστην σεξουαλική παρενόχληση στα πέντε μου χρόνια.
»Αν και δεν πρόλαβε να μου κάνει κάτι χειρότερο, γιατί μόλις ένιωσα το χέρι του κοντά στο εσώρουχο μου, τρόμαξα και το έβαλα στα πόδια, η ψυχική οδύνη και το μπέρδεμα που ένιωθα στην ψυχούλα μου ήταν τρομερό. Έμεινα στο κρεββάτι για μέρες χωρίς να θέλω να φάω και να πάω σχολείο. Αισθανόμουν πως δεν ήμουν πλέον καλό κορίτσι και ντρεπόμουν να μιλήσω στους γονείς μου.
»Ο πόνος και η βίαιη αλλαγή που γίνεται μέσα σου, πραγματικά δεν σε αφήνουν να δεις καθαρά, και ρίχνεις το φταίξιμο στον εαυτό σου. Πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις.
Καθόρισε την ιδέα για τον εαυτό μου και τις σχέσεις μου με το αντίθετο φύλλο. Έκτοτε η αρχική πεποίθηση που κρυβόταν στο ασυνείδητο μου, ήταν πως είμαι “έρμαιο” και ανυπεράσπιστη»
«Η αντίδραση των γονιών μου ήταν άμεση»
«Η μητέρα μου κατάλαβε πως κάτι συνέβη όταν είδε την κατάσταση μου και κατάφερε σιγά σιγά με αγκαλιές και γλυκόλογα και την διαβεβαίωση πως δεν θα με μαλώσει ούτε θα πει κάτι στον μπαμπά, να με κάνει να της πω την αλήθεια. Η αντίδραση των γονιών μου ήταν άμεση. Ο πατέρας μου κυριολεκτικά ξεφτίλισε εκείνον τον γείτονα σε όλη τη γειτονιά, τον άρχισε στις σφαλιάρες και τον πήγε με κλωτσιές μέχρι την αστυνομία. Εκεί όμως τον λυπήθηκε γιατί ζητούσε γονατιστός συγνώμη και επικαλούταν τα παιδιά του, κι έτσι έμεινε ατιμώρητος.
»Ο πατέρας μου ήταν ο ήρωας μου πια, όμως οι βαθιές πληγές που έμειναν από το γεγονός, επηρέασαν όλη την ζωή και τις προσωπικές σχέσεις μου. Πίσω από όλα πάντα υπήρχε αυτό. Πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να αναπαραστήσω το γεγονός σε ένα ψυχόδραμα μπροστά σε κοινό, και να αναγνωρίσω τους λόγους για τους οποίους δεν είχα αυτοπεποίθηση και δεν πίστευα στην αξία μου.
»Δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου μέχρι να πάψει να πονάει όλο αυτό και να γίνει μια κακή ανάμνηση. Όταν όμως ακούω άλλους ανθρώπους να μιλούν για παρόμοιες καταστάσεις που βίωσαν, με πιάνει πάλι εκείνη η θλίψη και η οργή!
»Προσέχετε τα παιδιά σας. Παρατηρείτε τις αλλαγές στη συμπεριφορά τους και μην κάνετε τα στραβά μάτια. Κερδίστε την εμπιστοσύνη τους και πλησιάστε τα τρυφερά και προσεκτικά για να σας ανοίξουν την καρδιά τους και να μην φοβηθούν πως θα εισπράξουν τιμωρία και απόρριψη. Τα παιδιά μας πρέπει να μπορούν να μας τα λένε όλα χωρίς φόβο! Εξαρτάται η υπόλοιπη ζωή τους από αυτό!», έγραψε η Άντζυ Σαμίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Είχε σκηνοθετήσει ληστεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.