Ελλαδα

Έβρος: Αποδοκίμασαν τον Νότη Μηταράκη στην Ορεστιάδα (βίντεο)

Φώναξαν ακροδεξιά συνθήματα - Πέταξαν πέτρες και καφέδες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νότης Μηταράκης αποδοκιμάστηκε στην Ορεστιάδα από κατοίκους
Ο Νότης Μηταράκης αποδοκιμάστηκε στην Ορεστιάδα από κατοίκους © YouTube

Έντονες αποδοκιμασίες για τον Νότη Μηταράκη στην Ορεστιάδα από κατοίκους που αντιδρούν στην επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο.

Με πέτρες, μπουκάλιααυγά και καφέδες «υποδέχτηκαν» τον Νότη Μηταράκη κάτοικοι στην Ορεστιάδα τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στον Έβρο. Η απόφαση για επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην περιοχή.

Το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη συνάντηση ανάμεσα στον Νότη Μηταράκη και τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Στη συνάντηση θα βρίσκονταν και εκπρόσωποι της «Επιτροπής Αγώνα», η οποία δεν επιθυμεί την επέκταση του ΚΥΤ. Κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο. Αποδοκίμασαν τον Νότη Μηταράκη, με ορισμένους να φωνάζουν ακροδεξιά συνθήματα.

«Όχι στη νέα δομή» και «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», ορισμένα απο τα συνθήματα που ακούστηκαν.

έψαχνε τρόπο να φύγει από την Ορεστιάδα ο Μηταράκης

Νότης Μηταράκης από Έβρο - Οι πρώτες δηλώσεις μετά τις αποδοκιμασίες στην Ορεστιάδα

Ολοκληρώνοντας την πρώτη ημέρα της διήμερης παρουσίας του στον Έβρο, ο Νότης Μηταράκης σημείωσε ότι «ο ουσιαστικός διάλογος είναι η μόνη δίοδος για μία Δημοκρατία».

Σε ανάρτησή του στα social media έγραψε: «Η πολιτική μας έχει δύο ξεκάθαρους στόχους. Τη διατήρηση των κατά πολύ μειωμένων ροών και τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στην τοπική κοινωνία. Με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών».

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, στις 11.00, το πρωί ο κ. Μηταράκης θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου από την Αλεξανδρούπολη.

αποδοκίμασε Μηταράκη στην Ορεστιάδα

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τις αποδοκιμασίες στον Νότη Μηταράκη από κατοίκους στην Ορεστιάδα - Οι ανακοίνωσεις

Τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ εξέδωσαν ανακοίνωση για τις αποδοκιμασίες στον Νότη Μηταράκη από κατοίκους στην Ορεστιάδα.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα έξω από το Δημαρχείο Ορεστιάδας ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης. Καμία ακραία συμπεριφορά δεν πρόκειται να ανακόψει τις διαρκείς προσπάθειες του Υπουργείου για διάλογο με τους πολίτες του Έβρου» αναφέρει η ΝΔ.

«Καταδικάζουμε τα απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου. Είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη της χώρας. Οι ακραίες φωνές πρέπει να απομονωθούν. Η αντίθεσή μας στην πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι δεδομένη και αταλάντευτη. Η ανησυχία των κατοίκων και η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι κατανοητή.

» Ούτε ο αυταρχισμός, όμως, ούτε το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" ταιριάζουν σε δημοκρατική χώρα. Ο Έβρος δεν πρέπει να γίνει αποθήκη ψυχών και το Ανατολικό Αιγαίο πρέπει να πάψει να είναι αποθήκη ψυχών. Το κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2016 με την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να κλείσει. Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρουν τα κλειδιά του προσφυγικού από τον Ερντογάν.

» Η κυβέρνηση οφείλει να δείξει την πυγμή της στα ευρωπαϊκά όργανα για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο άσυλο και τη μετανάστευση, που να μη λειτουργεί σε βάρος της χώρας και των προσφύγων. Η συστράτευση για τον αναλογικό επιμερισμό των αιτούντων άσυλο στα κράτη-μέλη είναι μονόδρομος για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάψει να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του» επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ