Ελλαδα

Οι αγρότες «ζεσταίνουν» τα τρακτέρ - Τι ζητούν από την κυβέρνηση

Σε ποιες περιοχές έχουν παρατάξει γεωργικούς ελκυστήρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρατεταγμένα τρακτέρ στις Σέρρες από αγρότες (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Παρατεταγμένα τρακτέρ στις Σέρρες από αγρότες (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Αγρότες στις Σέρρες και στην Πέλλα διεκδικούν αποζημιώσεις και οικονομική ενίσχυση, βγάζοντας τα τρακτέρ στα δεξιά και αριστέρα κεντρικών δρόμων.

Αναβρασμός επικρατεί στους αγρότες περιοχών στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους και δηλώνουν έτοιμοι να σκληρύνουν τη στάση τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Αγρότες στις Σέρρες πραγματοποίησαν πορεία με τρακτέρ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021.

Διεκδικούν -μεταξύ άλλων- ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς λόγω της πανδημίας Covid-19, διάθεση αγροτικού πετρελαίου, λύση στο πρόβλημα των προστίμων που -όπως υποστηρίζουν- επιβάλλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, άρση του «πράσινου τέλους», αλλά και 100% αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία «Λέανδρος».

Στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης, στην οποία το «παρών» έδωσαν αγρότες και από άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, και σε βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αδέσμευτων Συλλόγων Αγροτών Νομού Σερρών, Στέργιο Λίτο, ενώ ο αντιδήμαρχος Πρασίνου -αγρότης και ο ίδιος- Γιάννης Τουρτούρας κάλεσε την κυβέρνηση να μην εγκαταλείψει τον Έλληνα αγρότη.

Εν τω μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και οι αγρότες των Κουφαλίων στη Θεσσαλονίκη, ενώ παραμένουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ στην είσοδο των Γιαννιτσών, που έβγαλαν ένα 24ωρο νωρίτερα οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ